fredag, augusti 31, 2007

Till frukostgröten

Jag har börjat med att äta gröt varje morgon. Fiberberikad havregrynsgröt eller grynblandning brukar det bli. Men jag kan inte äta gröt bara som den är, men efter att ha kollat i mammas gamla tidningar hittade jag ett recept på "äpplemos" som gör att frukosten blir en riktig höjdare numera.

Ingredienser:
ca 4 äpplen eller päron
ca ½ dl pistachnötter
lite flytande honung

Gör såhär:
Skala och kärlena eller päronen (eller blanda). Skär dem i tunna skivor och lägg i en skål som tål mikro. Ringla över flytande honung och mikra sedan på högsta värmen (max 800W) i tre minuter. Ta ut och mosa så mycket det går, det är gott om det är lite bitar i det också (jag har använt en ballongvisp att mosa med). Ställ in ytterligare tre minuter och mosa lite mer om det går. Häll sedan i grovhackade nötter och häll över moset på en varm glasburk som du sedan förvara i kylen. Den håller i ca 1 vecka. Detta recept ger ca ½ liter.

1 kommentar:

Anonym sa...

oooh måste provas, tack för tipset!