onsdag, januari 10, 2007

Tacopaj

Slängde ihop en tacopaj på det som fanns hemma och tips från diverse sidor på nätet.
Mätte inte allt så ingredienserna är på ett ungefär.


Pajdeg
En kokt mosad potatis
1,5 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl lättmjölk

Gör såhär

Blanda allt till en deg. Den blir rätt lös. Tryck ut allt i en pajdeg, gärna med blöta händer då det går mycket lättare. Nagga degen och förgrädda på 225grader i ca 8 minuter.

Fyllning
400 g blandfärs (eller nötfärs)
1 stor lök, hackad
Runt 5 stora champinjoner, i småbitar
En burk majs, eller fryst majs (runt 140g)
En burk tacosås
Lite vatten
En halv buljongtärning, kött
Lita aromat och pepparmix
En halv burk minifraiche
Lite riven lättost, 17%, runt 2dl

Gör såhär
Bryn köttfärs och lök. Häll på champinjonerna så att de blir brynta och sist majs. På med tacosåsen, kryddor och buljongtärning. Häll i lite vatten i tacosåsburken och få ut den sista såsen. Koka ihop så att röran inte är alltför blöt.
Blanda minifraichen och osten, röran blev tjock. Häll i köttfärsröran i skalet och försök sedan få ut oströran över hela köttfärsen. In i ugnen tills det fått fin färg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy fasiken vad den ser god ut!!!
Din blogg är jättebra, har skrivit av en del recept som jag skall testa.
Tacopajen skall jag absolut göra, älskar pajer.

Cecilia sa...

Mycket intressant och nyttig pajdeg, är den lika god som vanlig pajdeg? Denna måste jag verkligen prova. Förresten så äter jag din laxpasta väldigt ofta, så enkel och god.