fredag, augusti 31, 2007

Till frukostgröten

Jag har börjat med att äta gröt varje morgon. Fiberberikad havregrynsgröt eller grynblandning brukar det bli. Men jag kan inte äta gröt bara som den är, men efter att ha kollat i mammas gamla tidningar hittade jag ett recept på "äpplemos" som gör att frukosten blir en riktig höjdare numera.

Ingredienser:
ca 4 äpplen eller päron
ca ½ dl pistachnötter
lite flytande honung

Gör såhär:
Skala och kärlena eller päronen (eller blanda). Skär dem i tunna skivor och lägg i en skål som tål mikro. Ringla över flytande honung och mikra sedan på högsta värmen (max 800W) i tre minuter. Ta ut och mosa så mycket det går, det är gott om det är lite bitar i det också (jag har använt en ballongvisp att mosa med). Ställ in ytterligare tre minuter och mosa lite mer om det går. Häll sedan i grovhackade nötter och häll över moset på en varm glasburk som du sedan förvara i kylen. Den håller i ca 1 vecka. Detta recept ger ca ½ liter.

torsdag, augusti 30, 2007

NU startar jag!

Nu är insparken i skolan slut och det hela har resulterat i mycket snabbmat, ingen träning, ytterligare ca 2kg plus och en stukat fot. Slutsats: det var en kul och hektiskt vecka och mycket att ta igen.

Så. Ställde mig på vågen i morses, vilket jag inte har vågat på ett tag nu. Det visade sig att jag från mina gyllene dagar har gått upp ca 4kg. Kändes inget vidare.
Men det har ju sina förklaringar med tanke på allt dåligt jag ätit och hur lite jag har tränat. På sistonde har jag inte ens försökt att låta bli allt gott utan bara gluffsat i mig. Nu får det bli slut på det!

Den 28:e september är det återförening av alla som gått på mitt gamla gymnasium. Det känns som en dag då jag åtminstonde vill känna mig så snygg som möjligt. Så tills dess ska jag i allafall ha kommit in i rätt dagstänk åtminstonde, ändock om det inte har lyckats ge så påvisande reslutat.

Under kommande vecka har jag tre mål
  1. Träna minst tre gånger
  2. Inte äta något godis eller kakor
  3. Äta bra mat
Tre lagom stora svåra mål som jag nog ska klara av att fixa.

måndag, augusti 20, 2007

Här är jag!

Hej på er alla sötnosar!

Tack för era inlägg och jag måste säga att jag blir riktigt glad och lite rörd när jag hör att ni saknat mina inlägg.

Nu är jag tillbaka hemma hos mig och med andra ord finns totalt INGEN ursäkt till att inte sköta sig. Så nu efter en riktig svullarhelg ska jag ta tag i mig själv och skärpa mig... både matväg, träningsväg och bloggväg :-)

I veckan startar skolan för alla studenter, och själv ska jag agera fadder. Med andra ord kommer jag vara ganska upptagen med det... En stor risk finns att jag inte kommer ha tid att laga mat så himla mycket. Så jag ska försöka göra några matlådor när jag väl får tid för matlagning... Träningen kommer nog ligga på lä denna veckan också, men från och med nästa vecka är det 3-4 besök på gymmet per vecka som är målet!

Återkommer så fort tid ges. För övrigt har dagen startat bra med fiberberikad havregrynsgröt med solrosfrön samt flytande honung. Nu ska jag laga kålpudding till lunch...
Min granne tillika vän som också ska börja skärpa sig nu tog utan att tänka på det en "Marianne"-karamell när det bjöds på utanför skolan.... Elak som jag är fick jag henne till att spotta ut den ;-) ... i min hand. *skrattar*
Har också meddelat café-personalen i skolan att de under inga omständigtheter får sälja någon godis eller kakor till mig. Ska se till att påminna dem snart så att de inte glömmer bort det :-D

Puss och kram på er!