måndag, augusti 28, 2006

Start!

Senast uppdaterat 21.48

Sådär! Nu har första dagen på mitt nya liv inletts (igen...).

Dagen är ju inte färdig än på långa vägar men hittills har det gått fint i allafall. Förrutom att jag glömde min stegräknare när jag skyndade iväg till skolan i morsers.

Maten
Frukost: två knäckemackor med lättost + en kopp grönt te
Mellanmål: ett päron + en kopp kaffe med lättmjölk och en sukette
Lunch: stark chili con carne med två grova smörgåsar till (utan någonting på)
Mellanmål 2: en nektarin
Kvällsmat: bakad potatis med tonfiskröra med minifrech och rödlök
Mellanmål 3: två nävar blandade nötter

Träningen
Stegräkning: 4.011
Sidböj: 100 (klart!)
Rumplyft: 50 (klart!)
Situps: 100 (klart!)

- Allt utan promenerandet har jag lyckats med idag. Tre av fyra är okej ändå. Hoppas ändå på att nå över 5.000 steg idag.

söndag, augusti 27, 2006

Matsedel v. 34

Lägger ut ett snabbt matschema.
Dock kan det bli ändrigar men såhär ser det ut just nu

Måndag
Lunch: Chili con carne
Kvällsmat: Bakad potatis med tonfiskröra

Tisdag
Lunch: Köttfärsröra + fullkornsris
Kvällsmat: Vad som bjuds på sittningen

Onsdag
Lunch: Tonfisksås + fullkornspasta
Kvällsmat: Omelett med skinka och tomat

Torsdag
Lunch: Kyckling med chilisting
Kvällsmat: Kasslersallad

Fredag
Lunch: Makaronipudding med fullkornspasta
Kvällsmat: Tacos

Lördag
Lunch: Kassler i ugn
Kvällsmat: Minipizza på tortillas

Söndag
Lunch: Korvstroganoff på lätt vis
Kvällsmat: Tonfisksallad

Blev lite mycket tonfisk känns det som...

Imorgon börjas det!

Nu närmar det sig slutet på denna veckan. Det innebär att det snart är slut på slappandet och hetsätandet vilket avslutades i eftermiddags då det blev kladdkaka och glass hos en kompis.

För tillfället försöker jag få ordning på i allafall kommande veckas matschema så jag har någonting att starta med. För hoppningsvis kommer det ut senare under kvällen.

Skriver en lite sammanfattning här på hur jag ska gå till väga de närmaste veckorna för att nå något resultat.

  1. Minst två gymbesök/promenader/pilatespass
  2. 100 situps/dag
  3. 50 rumplyft/dag
  4. 100 sidböj/dag
  5. EN unnardag IFALL jag följer de fyra första punkterna
  6. Drick mycket vatten
  7. Följ matschemat
  8. Gå 10.000 steg/dag
Låter det okej tror ni? Andra förslag?
Känns som om jag skulle behöva någon slags reningskur till att börja med... någon som vet någon sådan?

måndag, augusti 21, 2006

Dåligt samvete

Idag började skolan och sista veckan då jag kan unna mig och slappa innan det är dags att ta sig i kragen igen. Dagens tankar har gått "Det är din sista unnarvecka så passa på att äta allt du saknat nu!!". Så... till fikat efter första lektionen i skolan unnade jag mig en biskvi och lika snabbt som den försvann fick jag dåligt samvete. Fy!

Dagen gick vidare i allafall och kvällsmaten kom snabbt på så det blev korv och potatissallad (dock kallorisnål sådan), åter igen dök det dåliga samvetet upp, nu med ett sockersug till följd. Sockersuget ledde till att jag ställde mig och gjorde chokladbollar! Man kan ju fundera på ifall denna flickan egentligen tänker på... Chokladbollarna försvann på lika kort tid som det tog att göra dem och följden blev: ett dåligt samvete och ett äckligt illamående. Helst av allt skulle jag då velat springa till toan och kräkas upp alltsammans, men det kostar mer än det smakar (och det smakar inget vidare!) och är dessutom är det ju farligt så jag lät bli.

Trots att jag fortfarande mår illa efter chokladbollarna sitter jag ändå och tänker på Polly! Dessa små ljuvliga mjuka godisarna med ett härligt chokladöverdrag! Mmmm... var år sedan jag åt sådana! Anledningen till att jag börjar tänka på dessa läckerheter är med säkerhet att jag läste i en bok om saker jag och mina vänner sagt förr i tiden där jag hittade citatet "Ingen fest utan POLLY!!"

Nej... dags att lägga sig snart. Natti!

söndag, augusti 20, 2006

Snart snart...

Skriver några snabba rader innan jag kryper ner i sängen.

Imorgon börjar skolan och verkligheten med den.
Dett är dags att börja tänka på hur jag äter och rör mig igen. Känns som om börja om på nytt och det känns svårare än någonsin, fast att det borde vara lätt. Bara tanken på att lägga upp min mat och röra på mig känns tung, men då jag ser på min mage och lår inser jag att de är betydligt tyngre och det ger en stark anledning till att faktiskt sätta fart.

Veckan som kommer är det inspark i skolan för de nya studenterna som jag ska vara fadder för. Detta kommer innebära att schemat är ganska späckat och med det följer snabbmat. Jag ska försöka börja lite smått att tänka lite mer på vad jag stoppar i mig, men vet redan nu att jag inte kommer kunna sköta mig så som jag velat.

När jag får tid ska jag försöka göra matschema för de kommande tre veckorna. Känns svårt att veta vart jag ska börja ens. Fisk minst en gång i veckan tycker jag låter bra i allafall (måste lära mig att äta mer fisk) men fler planer har jag inte för tillfället. Tips välkomnas!

Nej, sängen väntar!
Natti natti

tisdag, augusti 15, 2006

Ny kula snart!

Jag är i en svacka. Eller ja, jag har varit i en svacka de senaste månaderna, från det att jag kom tillbaka hem till mamma och pappa.
Nästa vecka börjar skolan och jag ska passa på att ta det lite lugnt och fortsätta att slappa denna plus kommande vecka. Men efter det är det nog! Då är det dags att börja om på ny kula.

Under sommaren har jag inte lyckats hålla vikten jag nått då jag började sommarlovet, ca 1,5 kg har jag gått upp, men med tanke på hur slapp och så mycket gott jag har ätit känns inte det så farligt ändå. Dessutom finns det så många saker som jag lätt kan ändra på från hur jag levt de senaste veckorna så det känns som om några kilon snabbt kan försvinna då jag sätter igång igen.
Man kanske helt enkelt behöver ändra livsstil ett tag för att sedan återgå till sin sunda för att lyckas gå ner mer?

Från min målvikt jag satte en gång i tiden är jag nu ca sex kilon. Målet var att nå det till den kommande julen, och faktiskt så känns inte det helt omöjligt. Om jag nu lyckats gå med runt nio kilo under våren, varför skulle jag inte klara sex till hösten? Vi får helt enkelt se hur det går och jag ska försöka skärpa mig. Men först ska jag ta det riktigt lugnt och gotta mig ordentligt... framförallt ska jag passa på att köpa en Marabou chokladkaka och äta innan det är dags att ändra livsstil. En sån har jag nämligen inte intagit under det senaste halvåret!

Vi hörs när jag kommit tillbaka till lägenheten i Jönköping. Ha det bra fram tills dess.

onsdag, augusti 02, 2006

Tarteller

Som ni märker uppdateras inte bloggen så ofta som den tidigare har gjorts. Detta på grund av att jag har SOMMARLOV! Hmm... härligt, fast att det är skyfall för tillfället.

Sommarlov för mig innebär: ta det lugnt, gotta mig, träffa kompisar och älskligen mera och känna att jag har en hel mängd saker som jag borde göra, men som får vänta ändå eftersom tiden inte räcker till. Som ni märker finns det ingen plats för någon form av motion... hmm... dålig bortförklaring. Jag är helt enkelt för lat för att ta ta mig i kragen och motionera så mycket som jag önskar att jag gjorde. Det ska bli ändring snart i allafall... jag lovar!
Ska bättra mig med bloggandet också (ifall det nu är någon mer än jag själv som bryr sig) då skolan kört igång.

Imorgon är det min tur att ha med sig någon kaka till symötet med tjejerna (och killarna?).
I min mammas senaste Hemmets Veckotidning tipsade de om fem olika sorters kakor med långt GI-värde (alltså minimalt med snabba kolhydrater). Ska prova att göra blåbärstarteller i morgon (fast istället för att göra fyra små ska jag göra en stor).

Recepetet för den intresserade (blir den fin och blir jag klar så ska jag försöka lägga in en bild imorgon):

Blåbärsttarteller
4 st

Pajdeg
150 g malen mandel
125 g smör
1 msk fruktsocker
Fyllning:
150 g blåbär
1 msk majsstärkelse
1 msk fruktsocker

Gör så här:
  1. Mixa samman mandel, smör och fruktsocker till en pajdeg.
  2. Tryck ut i fyra tartellformar eller i en stor form, ca 20-22 cm i diameter.
  3. Klä in kanterna med folie och baka i ugnen på 150 grader, ca 10 minuter.
  4. Rör samman blåbären, majsstärkelse och fruktsocker.
  5. Fördela i pajformarna och grädda ytterligare 10 min på 175 grader.
  6. Låt svalna av och servera gärna med en klick grädde (eller vaniljvisp som jag tänker har till istället då det både är godare och lättare)