tisdag, juli 18, 2006

Idag har jag varit lat... IGEN! Ändå har jag varit ledig!
Vart är jag påväg egentligen? Tillbaka till dit jag en gång har varit?
Nej! Jag ska se till att jag aldrig hamnar där igen... och skulle jag gå upp några kilon nu under sommaren då jag fuskar och latar mig vet jag alltid att jag kan komma igen till hösten då jag har bättre koll på mig själv.

Jag har tittat i några av min mammas tidningar (typ Hemmets Veckotidning) och har upptäckt såååå mycket god mat och mumsiga kakor! Fy så sugen man blir! Har bestämmt mig för att införa en ätardag per vecka då ska laga en ny måltid eller baka en ny kaka. Och visst ska jag försöka göra maten så fettsnål och sockersnål som möjligt.

Jag måste börja tänka på de åtta små tipsen jag gav mig själv ibörjan.
Känns som om jag tappat en del av tipsen på vägen...
Framförallt: morötter, drick vatten, frukt och nötter och ha EN ätardag!
*banka banka*

Imorgon ska det bli en hel den promenerande då vi ska åka till Ullared/Gekås :-)

måndag, juli 17, 2006

BMI

Jag tror inte helt och hållet på BMI-index men det ger ju ändå ett hum om hur det går för en och hur man ligger till.

Ditt BMI kan du räkna ut exempelvis genom denna sidan, där du även kan räkna ut vilken kalorimängd du bör äta per dag för att lyckas gå ner i vikt m.m.

Bland annat BMI-tabellen hittar man på sidan
Ålder i år Underviktig Idealvikt Övervikt Fetma
18-34 <> 19-24 25-30 > 30

Min BMI har varit som följer:
Vid start: 28
Nu: 24
Vid det satta målet: 22

Har alltså gått från övervikt till idealvikt i allafall, men än är jag inte i mål så det är bara att fortsätta kämpa!

Veckan började för övrigt med ingen dunderstart direkt. Inte så onyttig mat blev det men inte heller någon motion... Får ta igen det på onsdag då jag förmodligen ska besöka Ullared :-)
Sov så gott!

Redovisning vecka 28

Blir en kort redovisning idag

VECKANS SUMMERING:
  • Viktförändring: - 0,5 kg
      • Totalt: - 9,5 kg
  • Kärlekshandtagen: +- 0 cm
      • Totalt: - 11 cm
  • Stegräkning:
      • Dagar över 10.000: 2 (6)
      • Flest antal steg på en dag: 12.500 (31.300)
      • Genomsnitt: 8.150 steg/dag (16.400)
  • Träningstillfällen:
      • Pilates: 0
      • Gymmet: 0
      • Långpromenader: 1
      • Totalt: 1 st (65 st)
SLUTSATS: Mätte aldrig runt kärlekshandtagen idag då jag inte orkade leta upp ett måttband (är jag lat eller vadå?!). Ett halvkilo ner på två veckor i allafall... hur det kommer sig har jag ingen som helst aning. Jag har fuskat och slappat som en tok! Sista veckan på jobbet nu... sen ska det bli ändring!

lördag, juli 15, 2006

Lördag

Trött, trött, trött. Det är vad jag känner efter en dag då det känns som om jag varit på jobbet hela tiden. Mellan 7 och 21.30 har jag totalt varit ifrån jobbet i knappt 5 timmar. Men det kunde ju varit värre... jag skulle ju kunna ha tyckt att det var urtrist också.

Motionerandet idag har bestått i cykelturerna fram och tillbaka till jobbet. Totalt har jag cyklat i nästan 40 min..

Maten idag har jag slarvat med igen... suprise suprise!
Frukost: Två dinkelmackor med lättost + te
Lunch: Potatis, lövbiff, skysås
Fika: Minimal bit Venetta-glas, en muffins, hård kaka med jordnötter + kaffe (varför kunde jag inte nöja mig med EN av dessa saker?)
Mellanmål: Kaffe + smörgås (halvgrov + ostskiva)
Kvällsmat: Pizzasallad + en hamburgare med sallad, lite dressing och lök

*suck* Kilona sätter sig på magen och jag svullnar upp! Fy!
Bara 5 dagar kvar på jobbet nu... sen ska jag sätta igång stenhårt igen!
Natti natti!

fredag, juli 14, 2006

Fredag

Uppar lite snabbt nu efter jobbet.
Är så trött så jag kommer nog stupa i sängen strax, vilket är lika bra eftersom jag böjar 7.00 imorgon igen.

Idag har det inte blivit någon form av motion förrutom springadet på jobbet vilket man inte kan se som någon speciellt ansträngande.
Maten har gått rätt bra.
Frukost: Två dinkelsmörgåsar med en skiva lättost + te
Lunch: Stekt kassler, dinkelris och brunsås (gjord på lättmjölk)
Mellanmål: Kaffe + nektarin
Middag: Stuvad spenat + ägg + smörgås
Kvällsmat: Två varma dinkelsmörgåsar med köttfärsås och lättost

Imorgon väntar en tuff dag på jobbet då jag jobbar delad tur. 7-12.15 + 17-21.30.... Jag hoppas på sol däremellan så jag kan ligga ute och vila mig lite då. Men nu är det dags att sova så jag orkar. Natti!

torsdag, juli 13, 2006

Ätardag idag :-D

Hemkommen efter ett par dagar hos älskligen. Mysigt och trevligt som vanligt!
Nu när jag blivit så van att träffas så ofta kommer jag nog bli helt tokig när vi nu inte kommer att kunna träffas på någon vecka. Jag kanske till och med försöker mig på en joggingrunda? Men det kommer nog komma mycket till för att jag ska prova det... Jag har en liten rädsla för att prova jogga då jag förmodligen inte kommer att orka speciellt länge, och jag avskyr att inte klara av något!

I allafall: nu i dagarna har vi passat på att motionera en del ihop. Tillsammans blir det ju roligare. En promenad i skogen och en lång cykeltur blev det i allafall... följt av en promenad i söta Mariestad som vi tog en tripp till idag.

Idag hade jag min ätardag kan jag nu konstatera. En pizza åkte ner i Mariestad och på kvällen när jag och pappa kommit hem efter att han hämtat mig med motorcykeln beställde vi Kina-mat. Mumsigt! Men oj så fet mat jag har vräkt till med! Men är det ätardag så är det ;-)

Nu väntar fyra dagars jobbande så motionerandet kommer förmodligen stå still... dessutom kommer maten att bli det som serveras på jobbet till stor del så jag ligger på is fram till tisdag då jag är ledig igen. Hoppas ändå på att kunna hitta något intressant att blogga om tills dess...

tisdag, juli 11, 2006

Självpepping och tankeställare

Det känns ibland som om jag har blivit för van vid min "nya" kropp att jag knappt kan förstå att jag har sett ut på något annat vis innan. Jag inser själv att det ligger en fara i detta och att det finns risk att man tillslut gör viktnedgången till något som den till en början inte är meningen att vara. Ja, att man helt enkelt gör det till en mani vill säga. Så en liten uppmaning till alla som läser här är att inte bara kämpa på med viktnedgången utan faktiskt se vilka förändringar den medför.

De mål jag en gång i tiden har satt att nå ligger inte alltför långt borta nu.. Viktmässigt är jag ca 6kg ifrån målvikten och måttbandet visade förrut idag ca 4 cm ifrån. Jag undrar dock ifall jag faktiskt kommer att vara helnöjd när de resultaten infinner sig... men då kan jag i allafall känna att jag lyckats med vad jag velat och kan kämpa vidare i lugn takt ifall jag fortfarande känner för det. Observera: ifall JAG fortfarande känner för det. Det är ju bara jag själv som kan känna ifall det känns bra eller inte.

Lägger ut en liten bild för att själv inse att jag faktiskt har fått resultat. Måttbandet visar hur midjan var tidigare jämfört med nu... om det nu går att se på den bilden vill säga. Förresten: vad tycks om min tröja och leggings som jag köpte på en marknad idag? :-)

måndag, juli 10, 2006

Måndag

Idag blir det ingen redovisning av den nyss passerade veckan. Jag hann/orkade helt enkelt inte med vägning och mätning i morses och utöver det finns det inget att redovisa... stegen har varit ursla och inte har det blivit något träningspass heller. Nej! Det är dags att blicka frammåt istället.

Börjar veckan med att passera 10.000 steg i allafall... så det blir ett steg i rätt riktning åtminstonde. En promenad + cykeltur fram och tillbaka från jobbet blev det i träningsväg, sen var jag slutkörd.

Nu är jag så trött så att jag inte ens orkar tänka på vad jag har skrivit hittils, vad det var jag ville få fram och vad jag ska skriva mer... Nej, dags att sova!

söndag, juli 09, 2006

Imorgon börjar en helt ny vecka vilket innebär nya förutsättningar för att göra något åt de där extra kilona. Eller så blir det en vecka då jag föräter mig och mår dåligt istället. Jag tippar på det förstnämnda.

Veckan som kommer blir det jobb fyra av sju dagar. Detta medför att det blir mat på jobbet en del och att jag förmodligen återigen kommer att bli lockad till något smarrigt till fikat. Jag tänkte verkligen sköta mig så bra idag... men icke sa Nicke. Det blev ett par skedar blåbärssås till efterätt och ett vaniljhjärta till kaffet. Varför ska jag ha så svårt att stå emot frestelsen? Det gick ju så bra i våras! Mitt problem är nog att jag har svårt att stå emot när andra gör något... jag vill liksom passa in, och därför tar jag den där kakan när alla andra gör det... fast ifall jag inte är sååå sugen egentligen. Hur gör man för att stå emot?

Inga långpromenader eller pilatespass alls har det blivit denna veckan... Fy så väderlöst! Men jag skyller på jobbet och att jag under mina lediga dagar har haft roligt med andra saker istället. Ska försöka skärpa mig med en start redan imorgon...

lördag, juli 08, 2006

Motivationen på bott... igen

Fy så dålig jag har blivit på bloggandet... men jag tvivlar starkt på att någon saknar mina inlägg. Tyvärr har det dåliga bloggande dock gjort att jag inte sköter mig som jag borde och tappar min motivation.

Har träffat killen ett par dagar nu vilket var mycket trevligt! Blev till och med lite motion i form av promenad i Göteborg, simning och en cykeltur. Att motionera tillsammans med den man älskar är verkligen den bästa formen av motion. Samtidigt som man förbränner kalorier har man trevligt och kanske till och med kan få en kram som styrker en lite extra då man börjar bli trött. Kan det bli bättre? Jag tror inte det...

Har märkt att mitt sommarjobb inte är det bästa då man vill gå ner i vikt. Fika efter frukost följt av lunch, fika en liten stund senare, kvällsmat och kvällsmacka... Oj oj oj så mycket gamlingarna äter. Inte undra på att de flesta går upp ett antal kilo när de hamnar på hemmet. Och jag ska inte sticka under stol med att jag tycker att det är svårt att undvika att ta en kaka till kaffet utan gärna låter det slinka ner en emellanåt. Fy mig!

Nej... tiden går snabbt och jag har fortfarande 1.500 steg att springa in idag. Ett par turer upp och ner för trappan och sen väntar sängen... klockan 7 ska jag befinna mig på plats på jobbet imorgon så det är bäst att få några timmars sömn. Natti natti!

måndag, juli 03, 2006

Redovisning vecka 26

VECKANS SUMMERING:
  • Viktförändring:
  • - 1 kg
      • Totalt:
      • - 9 kg
  • Kärlekshandtagen:
  • +- 0 cm
      • Totalt:
      • - 11 cm
  • Stegräkning:
      • Dagar över 10.000: 5 (6)
      • Flest antal steg på en dag: 14.500 (31.300)
      • Genomsnitt:
      • 9.900 steg/dag (16.400)
  • Träningstillfällen:
      • Pilates: 0
      • Gymmet: 0
      • Långpromenader: 3
      • Totalt:
      • 3 st (64 st)
SLUTSATS: Sådär ja... äntligen ett litet steg mot rätt riktning. Har inte rört på mig speciellt mycket ändå... blivit en liten kort promenad så gott som varje dag men inget mer direkt. Maten har gått hyffsad... trots att man har kakmonster till vänner ;-)