torsdag, maj 31, 2007

(4/34)

Fyra dagar har passerat och ingen kaka eller godis har intagits. Härligt!
Tog en lite marmelad på scones i morses (scones på alla möjliga mjölsorter.. riktigt gott faktiskt) och det är väl det sötaste jag har ätit i veckan. Känns helt okej! :-)

För övrigt har maten varit helt okej idag och på kvällen blev det Step Up + Core (58/100).
Skulle ju upp till 65 träningstillfällen innan min födelsedag och än är det över två veckor kvar.. så jag måste säga att det faktiskt ser mycket lovande ut.

Dags att sova.
Natti!

onsdag, maj 30, 2007

Lättare och lättare (3/34)

Idag har sockersuget inte hunnit infinna sig. Känns jätteskönt!
Efter en stadig lunch i form av fk. pasta och köttfärsås (ingen klassisk utan m. nötfärs, lök, champinjoner, creme fraiche m. peppar och vitlök m.m) så stod jag mig bra inför tentan.
Under tentan drack jag lite drickyoghurt, vatten och åt en banan samt vindruvor. Kändes som om man fick lite energi i allafall, men inte tillräckligt för att jag skulle orka kolla igenom alla uppgifter igen och räkna om dem. Nej, det får gå som det går och jag hoppas på det bästa.
För den nyfikne kan jag berätta att det är matte jag läser just nu (ma1-20, som ingår i lärarprogrammet för blivande mattefröknar).

Trots att det inte gick så bra på tentan så lyckades jag undvika mitt vanliga tröstätande. Istället fick jag ett brödrecept av Anneli som jag testade. Resultatet blev både vackert och gott! Synd att min kamera är utlånad, annars hade jag tagit kort.

Så, tre dagar utan något godis eller kakor. Känns toppen! Och mycket lättare nu än första dagen. Hoppas att trenden håller i sig och att det går lättare och lättare. Men som sagt, den stora prövningen blir när jag kommer hem till mamma och pappa nästa helg. Hu!

Inför tentan

Har nu inhandlat och planerat vad jag ska ta med till tentaskrivningen.
Kommer låta som om jag ska ha värsta picknicken men jag ska ju sitta där i uppåt fyra timmar, så då behöver man lite energi emellanåt.
Detta ska tas med
  • Gröna vindruvor
  • En banan
  • En flaska med vatten
  • En drickbar yoghurt från VV
Okej då.. Var inte så mycket ändå.
Det borde väl räcka?

Ska käka lunch i form av pasta nu och sen kolla igenom alla regler inann det bär av till skolan igen.
Kram kram!

tisdag, maj 29, 2007

2 av 34 klara

Inte helt utan besvär har dagen passerat.
Sötsuget blir helt enormt när man inte är aktiv under dagen. Att sitta hemma och plugga är verkligen jättejobbigt med tanke på sötsuget som sätter i då (ja, att sitta i skolan och plugga också för den delen).
Men, gott kaffe har varit lösningen idag. I eftermiddags tillsammans med en bit melon och päron och nu på kvällen bara en slät kopp. Blivit både piggare och mindre sötsugen.

Ja, det är bara att försöka genomlida veckan. Den första veckan är ju alltid den jobbigaste. Men jag tror att nästa helg kommer att bli mest besvärlig. Varför? Jo, jag åker hem till föräldrarna och kommer förmodligen träffa mina kakmonster till vänner. Hur gör man då? Får nog ta med en melon och smaska i mig av själv.

Åter till pluggandet... imorgon väntar tenta.
Kram!

Uppdatering 22.50
Snart dags att bege sig mot sängen för att läsa lite innan jag ska sova.
Men började fundera på vad man ska ta med sig imorgon till tentan för att skaffa sig energi när det gått någon timme och huvudet börjar saka efter. I vanliga fall brukar jag ha med en kexchoklad eller något liknande... men det kan jag ju inte ha nu.
Vad ska man ha? Något mer än vatte och banan kanske?
Börjar inte tentan förrän 15.00 imorgon så jag hinner kika och se vad ni tipsar om imorgon :-)

Sugen!

Sitter och pluggar och känner ett enormt sötsug! Plugg, eftermiddag + mens är inte världens bästa kombination när det gäller att försöka stå emot att plocka fram kakorna från frysen (eller bara slänga i sig mandelmassan eller kesella vanilj som finns i kylen).
Men nej! Inte ska jag åka dit redan andra dagen inte!
Nej, en stor kopp kaffe med lättmjölk skall kokas och avnjutas.
Jag köpte smaksatt kaffe i helgen och den med Iris cream har i allafall smakat ljuvligt! Kanske man ska testa choklad-smaken idag? Jag tror att det är min nya grej för att minska sötsuget. Hoppas på det i allafall.

Vad har ni själva för sätt att motverka sötsuget när det slår till?

Back to work!

måndag, maj 28, 2007

Sötsugen men... (1/34)

... inte åt jag något godis inte.

Nej dagen klarade jag bra!
Fram till dess att klockan var fyra-fem var inte ens suget efter något sött märkbart. Men vid fem-tiden satte det igång ordentligt. Men jag åt istället lite middag och suget försvann.
Tror att det är det jag har gjort fel väldigt länge... att inte äta mat när jag faktiskt är hungrig.
Hemma har vi alltid ätit kvällsmat runt 7-tiden då alla varit samlade. Men när man ätit lunch vid 12-tiden blir det alltför sent för att man inte ska hinna få ett långt blodsocker och vill öka det på något vis.
Så nu ska jag försöka införa regelbunda riktiga måltider istället för att pinas och vänta tills efter sju att äta det jag hade behövt vid 5-tiden istället. (dessutom ska man ju inte äta för mycket sent på kvällen heller så det blir väl bra dubbelt upp!)

Efter att jag kört spinning på gymmet (57/100), så åt jag två mackor med tonfisk + en banan. Kändes helt okej.

Imorgon väntar nya utmaningar.
Ska förmodligen ut och äta lunch med Theresia. Kan tänkas att det blir Thai-mat eller något annat smarrigt (i allafall om Theresia får välja ;)). Men då gäller det ju att äta med sunt förnuft. Mycket grönsaker, hoppa det friterade och framförallt inte äta glassen till efterätt. Finns ju även massa frukt att äta, dock ofta konserverad sådan, och den bör man äta med måtta den med.
Nej, sunt förnuft lyder morgondagens mantra! Det samt: plugga plugga plugga!! (två tentor + en inlämning kvar till sommaren)

Så. Hur gick det på er "första dag"?

34 dagar utan godis och kakor

Jag och Anneli har gjort upp en deal.
Kanske är någon mer sugen på att hänga på?

Vad?
Inte äta godis, kakor eller bullar på 34 dagar (med andra ord fram till 1:e Juli)

Anledning?
Bikini! Behöver jag säga mer?
Jo, vi har väl båda fått tillbaka lite av vårt sockerberoende och känner att vi behöver ändra livsstil.

Mål?
Inte känna ett sug efter godis och kakor varje dag, vara snygga i våra bikinis i sommar och vara glada.

Undantag?
22:e juni! Med andra ord Midsommarafton. Visst ska man få unna sig den där jordgubbstårtan då. Möjligtvis får vi lov att äta någon tårtbit på min födelsedag också (15:e juni).
Och ja.. glass får intagas om vi håller på att smälta bort annars, med andra ord om det blir 25-30 grader.

Straff?
En joggingrunda plus att man får skämmas mycket mycket.
Joggingrundans längd beror på i vilken stor utsträckning som man kringgått dealen.

Hur ska det gå till?
Först och främst genom ett starkt löfte till sig själv men också genom att peppa varandra och unna sig andra goda saker istället. Vad sägs om till exemepl färska jordgubbar, melon, nötter, yoghurtsmoothie, kesella med honung över lite fruktsallad.

Så! Nu ska vi två köra i allafall. Någon mer som hänger på?

skärpning!

Nu ska jag börja skriva ordentligt igen.. ett nytt tangentbord är inhandlat och jag får leva med att ha det såhär ett tag.

Sen senast har inte gjort så stora framsteg.. step up + core i torsdags och en promenad i söndags. 56 av 100 träningstillfällen (65 borde jag väl hinna innan min födelsedag den 15:e).

Maten har jag varit dålig med... äter vad jag vill när jag vill.
Måste försöka skärpa mig! Jag och Anneli har gjort upp en deal som ska göra att vi håller oss borta från godis och kakor.. Skriver senare om hur den ser ut. Nu måste jag nämligen äta frukost.

Hej hej

onsdag, maj 23, 2007

Svårt att skriva...

Nej, jag har inte tappat stinget totalt. Anledningen till att jag är så tyst utav mig är att mitt tangentbord på min laptop inte riktigt vill fungera som det är tänkt. Varför inte det då? Hmm.. om sanningen ska fram så spillde jag vatten på det... "Men så ska man ju inte göra!" Som min kära mor så snällt upplyste mig om... nej tack, jag vet ;-) Var inte riktigt med mening om man säger så..


Jaja... Träning, mat och det sunda livet... hur går det med det?
Mnjaoo.. som vanligt typ. Lite ups and some downs...
Efter en lat helg med många iklunkade kallorier tog jag mitt förnuft till fånga och gick på spinning i måndags. Jag tror aldrig att jag har varit så trött någonsin förrut!

Igår var nästan hela dagen som ett träningspass (väljer inte att skriva med det som ett dock). Jag var nämligen på "hajk". Klättra, springa, m.m. m.m. Kul var det och lite feg var jag. Ångrar i detta nu att jag inte ställde mig upp på den 9 meter höga stolpen och hoppade för att slå till en säck... nej, jag tog ett kliv ner och släppte ganska långsamt taget av stolpen. Puh! Magkittlande på hög nivå.

Kom iväg på ett styrketräningspass idag i allafall, i hopp om att piggna till... men det blev det inte så mycket av tyvär. I allafall 54 av 100 träningspass nu. Känns skönt!

Vill passa på att tacka för alla snälla kommentarer och pepp! Det betyder grymt mycket. Är som sagt lite svårt att skriva till er just nu. Men jag är väl snart tillbaka på riktigt här.

Stor kram!

torsdag, maj 17, 2007

Varför hänga läpp?

Jag är rätt ful av mig. Skriver här när jag varit duktig. Men alla mina misstag undviker jag att skriva. Så här kommer det:
Igår bakade jag en kaka (var ju tvungen att göra slut på en halv nougatkaka efter att ha bakat en kaka till handledarna förra veckan). Och ja, jag åt massor!! Åt nog en fjädedel av kakan själv! Och utan något dåligt samvete.. just då i allafall.
Så.. med det sagt så kan jag lägga det bakom mig och återgå till att göra flera misstag. Äh, ett misstag spelar väl inte så stor roll? Så känner jag just nu i allafall. Vi kör på så får vi se vart det leder. Jag känner mig ändå bättre än vad jag gjorde förrut (läs för ett drygt år sedan), då tränade jag ju ingenting och åt värre än nu. Så varför hänga läpp över en förbättring som kanske inte är så bra som jag velat för tillfället?
Nej, sånt har vi inte tid för.

I ugnen står en fiskgratäng nu... väntar så innerligt på att den ska bli klar. Är hungrig efter att ha kört styrka på gymmet (52/100)... ja, för typ två timmar sedan nu. (Det tar visst lång tid att göra en fiskgratäng från scratch).

Nej, har mycket jag vill få gjort idag.
Kram på er!

tisdag, maj 15, 2007

Påét igen!

Nu är jag här igen.
Efter en långhelg i Stockholm har jag nu anlänt till brottsplatsen och tänker stanna här ett tag till.

Under helgen blev det mycket mycket promenerande och jag kan med gott samvete skriva upp två träningstillfällen för det. Dessutom belv det spinning idag. Så det resulterar i 51 träningstillfällen av 100.
Mina 65 (som målet blev sänkt till) klara jag nog fint innan sommaren. Ska sikta på 100 i allafall.. tja.. till skolan kör igång i Augusti igen då kanske. Vi får se...

Annars då?
Jorå. Maten har väl inte varit så superbra under helgen. En pizza slank ner, likaså baguette med skagenröra.
Men nu är jag på g igen. Ätit Cashew chicken nugget från Leilas kökmed Curry nam-nam-dipp till. Så himla gott!

Nej, är trött och måste fixa lite innan morgondagen. Återkommer imorgon.
Natti!

fredag, maj 11, 2007

Weee :-D

Jag känner mig lite duktig och måste snabbt bara skriva att jag faktiskt kom iväg till gymmet idag också :-D Härligt! Blev styrketräning. (48/100)

Så. Nu måste jag skynda mig. Om en dryg timme går tåget.. ska duscha och packa färdigt först.
Ha en trevlig helg! Det ska jag ha :-)

torsdag, maj 10, 2007

Stockholm nästa

Igår blev en slö dag. Cyklingen som vanligt, men för övrigt blev det ingen motion. Maten var väl sådär också. Bakade en kaka för att ta med imorgon och smakade förståss på smeten och sånt. Jaja.

Idag istället har det blivit bättre. Har cyklat som vanligt och sen kört step up + core. Så 47 träningställen lyckades jag avklara innan det bär av till Stockholm.
För imorgon bär det av till killen och på lördag till Stockholm. Ska bli supernice! Och många promenader lär det bli.

Nej, dags att sova. Natti natti!

tisdag, maj 08, 2007

Styrkeökning?

Åter igen blev de en cykeltur. Trist nog var det regn på hemvägen, men ja, det bidrog till att jag cyklade snabbare än någonsin.
Kom iväg till gymmet igen och körde styrka (46/100). Är så sällan det blir styrka nu, känns inte som om man har någon kraft alls i varken armar eller ben. Får nog försöka planera in i allafall två styrketräningspass per vecka.

För övrigt har jag följt matsedeln som planerat men små tillägg.

Frukost: två grova osötade mackor med lättost och skinka
Mellanmål: en kopp cappuccino
Lunch: Lasagne (hemmagjord med grönsaker i + fk. plattor) + vitkålssallad
Mellanmål: En tallrik lättyoghurt + hemmagjord müslie
Kvällsmat: Liten pajbit (kyckling) + sallad + en grov osötad macka
Mellanmål: Våffla gjord på dinkelmjöl, olja, lättmjölk m.m. + röra av minifraiche lite flytande honung + skivad banan + hackade mandlar (recept kommer på smalmatsbloggen senare i veckan).

måndag, maj 07, 2007

Slutkörd

Kört spinning för fullt (45/100)! Passet var stenhårt men farligt kul!
Är trött nu och ska strax krypa ner i sängen.

Imorgon är planen att cykla en halvtimme + köra styrka på gymmet.
Lunchen blir i form av Lasagne + vitkålssallad och kvällsmaten i form av kycklingpaj... som det ser ut nu i allafall. Ska bara orka göra iordning salladen, helst innan jag lägger mig.

Sov gott!

Mer vatten!

Jag börjar bli dålig på det här med att dricka tillräckligt med vatten varje dag. Får nog börja ha en flaska i kylen som jag häller upp ifrån så jag ser att jag i allafall dricker 1,5 liter per dag, och ännu mer när jag tränar.
Och med vatten menar jag inte te eller kaffe som ju faktiskt torkar ut istället för att tillföra vätska.
Nej nu ska jag bättra mig :-)

Några fler tips på vad jag ska hitta på för att hitta tillbaka till formen?

Ja just ja, köpte en påse med blandade torkade frukter. Torkade päron var verkligen en höjdare! Undra ifall det påsar med bara torkade päron i?

Helgen slut :-(

Cyklat i typ 35 minuter (regn + motvind på vägen hem så det tog lite längre tid). Är verkligen glad att jag kommit igång med cyklingen, hoppas att jag kan fortsätta att ta cykelrundor fast att jag inte har något ställe jag måste cykla till. Cykla är ju så skönt! Om vändret är snällt vill säga.

Ska snart slänga ihop lite röra på minifraiche, fettfri majonäs, ananas och skinka och lägga mellan några brödskivor (osötat bröd med korn (Energi från Pågen)) och ställa i kylen så de är smaskiga till att jag kommit tillbaka från gymmet ikväll.

Helgen var för övrigt inte jättenyttig. Lördagskvällens partaj och söndagens slappande med hamburgetallrik var nog inte det bästa :-)
Men lördagen var så kul ändå så det är smällar man får ta.
Har jag sagt att det var "tema-fest" förresten? 1900-tal. Vill ni se bilder kan ni kika på min nya blogg eller hos Jenny.

söndag, maj 06, 2007

5 kg ner?

Idag blev det en långpromenad i allafall (44/100).
Men men... åt en stor hamburgetallrik med pommes på Olearys. Blä!

Ska verkligen skärpa mig nu. Vill gå ner minst 5 kg till sommaren. 5 veckor kvar typ, vilket betyder 1kg i veckan. Klarar man det tro?
Har ju stått så gott som still sen innan jul.

Natti!

Träningsschema

Ska försöka komma igång med planering av min träning lite bättre.
Såhär ser planen för nästa vecka ut.

Måndag: cykling (30) + spinning (60)
Tisdag: cykling (30) + styrka? (60)
Onsdag: cykling (30) + styrka (60)
Torsdag: cykling (30) + step (25) + core (25)
Fredag: cykling (30)
Lördag: lååångpromenad i stockholm (120?)
Söndag: massa mer promenerande i storstaden (120?)

Åker till Stockholm till helgen så det lär bli massa promenerande där med killen. Toppen!
Får ihop det till drygt 700 minuter träning. Hahaha det lär jag inte fixa. Men det är väl bra att sätta höga mål? :-D

lördag, maj 05, 2007

Lat dag

Jag ska försöka skärpa mig med bloggandet, ätandet, pluggandet och ja.. sociallivet.
En start till det blir ett uppstartade av en ny blogg. En ego-blogg :-D Saknar det.
Denna blogg ska ju vara inriktad på mitt "sunda liv", smalmatsbloggen till recept ja, men nu har jag även en riktig ego-blogg där jag kan undvika attt plugga ännu mer.

Idag blir det en ganska onyttig dag tror jag.
Kom upp för sent för att hinna komma iväg till gymmet... om en halvtimme börjar ju handbollsfinalerna som jag MÅSTE se! (Hejja Skövde!!)
Och ikväll blir det party för hela slanten så då är man nog inte supernyttig.

Nej, slut på gnäll och undanflykter.
Tack och hej!
Ha en fin kväll!

fredag, maj 04, 2007

Natti!

Ja, jag har inte riktigt funnit varken bloggformen eller godisformen.
Ätit lite gott i kväll tillsammans med en vän...
Vaniljvisp, maränger och jordgubbar. Mums!!
Men ja, får väl gå till gymmet imorgon för att gottgöra det eftersom jag inte kom iväg idag heller.

Igår var jag faktiskt iväg istället. Körde spinning i en timme typ. Var skönt!
Känner mig faktiskt mycket mycket starkare nu än vad jag gjorde första gången.
43 av 100 träningstillfällen avklarade.

Är för trött för att skriva något trevligt.
God natt!

onsdag, maj 02, 2007

50 träningstillfällen till nästa lördag?!

Hemma igen efter en långhelg och killen. Härligt att bara få ta det lugnt och mysa!
Fast ja, vi tog det inte bara lugnt.
I söndags var vi ute och gick/sprang. Först en långpromenad på förmiddagen och sen på eftermiddagen sprang killen med sin pappa medan jag joggade blandat med att gå. Var trött och seg efteråt! Men skönt var det! Fick dessutom höra vad jag skulle tänka på när jag skulle springa så det skulle gå lättare (rulla mer på foten och trampa ner med hälen... väldigt svårt tycker jag).

I måndags tog vi en till promenadsrunda.
Så numera har jag avverkat 42 träningstillfällen av 100.

Denna veckan kommer nog inte bli så jätteaktiv känns det som.
Imorgon blir det träning på gymmet, fredag ska jag försöka köra styrka, lördagen kommer jag nog ha fullt upp och inte hinna någon motion och på söndag får försöka komma iväg på en långpromenad i allafall.

Nästa helg blir det en resa till vår huvudstad. Tills dess ska jag i allafall har kommit upp till 50 träningstillfällen. Pepping pepping!

Har blivit en del onyttiga saker på sistonde dessutom, idag t.ex. åt jag en kebabrulle.
Imorgon ska jag i allafall undvika allt onyttigheter men på fredag är planerna att jag och en tjejkompis ska äta trerätters, så då ska det bli någon smarrig efterätt i allafall.

Nej, vilket osammanhängade blogginlägg.
Jag gör nog bättre i att plocka iordning lite och sen lägga mig.

Förresten fick jag en urläcker klänning av en kompis som kom från USA idag. Och den passade perfekt!! Får jag tid/ork så ska jag se om jag får ordning på kameran och kan lägga ut någon bild.
Dessutom är det maskerad till helgen som absolut bör plåtas!

Natti natti!
Kram!