lördag, mars 31, 2007

Gym.

Kom aldrig iväg till gymmet igår utan agerade stöd för en kompis hos frisören. Slutade med att jag klippte mig medan hon slingade håret.

Kom till gymmet idag i allafall (26/100). Körde ett kort konditionspass med lite rodd, crosstraining och cykling. Avslutade med lite situps och armhävningar, och självklart streching!

För övrigt har jag fuskat hej vilt med maten. Både ätit wienerbröd och glass i veckan och säkert en hel massa annat som jag har förträngt.
Så, kommer jag bara tillbaka till mitt gamla mattänk och fortsätter med att träna som jag gör nu (eller lite mer) så ska det nog bli bra till "Beach 2007".

fredag, mars 30, 2007

Klassfesten

Skulle ju i onsdags tagit kort på hur jag såg ut på klassfesten... men tja, det glömde jag bort.
Men kul var det och en del onyttigheter blev det i form av olika drinkar.
Gårdagen ägnades inte till någon träning, eller plugg heller för den delen, utan till att ta igen sig och piggna till.

Min vän Jenny tog i allafall några kort som ligger ute på hennes blogg. Så om ni vill se så får ni gå in där och kika efter mig http://mamora.blogg.se/.

Snart kondition på gymmet. Återkommer efteråt.

tisdag, mars 27, 2007

Gymmet igen. Nu känner jag mig på G!

Gymmet idag igen. Men idag blev det kondition istället. Armarna som kämpade mest igår fick vila idag med andra ord.
25 träningtillfällen av 100 nu.
En fjärdedel avklarat! Tjoho!

Ja, som både Anna och Per skrev i min gästbok igår så är det ju så otroligt viktigt att dricka mer nu när det både blir varmare och man dessutom sätter fart med träningen. Ska nog bli en av de där tjejerna som ständigt går runt med en vattenflaska i väskan.

Nu ska en stund ägnas åt att plocka iordning här hemma då det imorgon blir klassfest med den nya klassen här (eller ja, i husets gemensamlokal, men man vet ju aldirg ifall det blir lite tjejpyssel innan festen sätter igång. Ska vara snyggare än någonsin imorgon *skrattar*. Kommer jag ihåg ska jag nog till och med ta ett kort... och blir det bra får ni se min nya klänning in action.

måndag, mars 26, 2007

Styrketräning på gymmet idag. 24/100.

Ont i huvudet så det blir sängen snart istället för att skriva här.
Haft en kul helg i allafall och åt våfflor igår :-)

torsdag, mars 22, 2007

Nya tag!

Ny dag och nya tag!
Idag kom jag iväg till gymmet! Körde styrketräningen som jag fick av instruktören. Kändes helt okej. En del övningar var fruktansvärt sega men det kändes ändå bra... efteråt.
Så nu är det 23 träningstillfällen av 100.
Imorgon tänkte jag komma iväg till gymmet igen, och då köra kondition istället.

Igår blev det en sväng till Ullared.
Köpte bland annat träningsbh:ar, 25kr styck och en våg som ska visa fett- och vattenprocenten.
Var tvungen att testa idag. Tar det med en klackspark då jag inte vågar tro att en liten våg kan mäta fettprocenten speciellt noga.
Såhär såg det ut i allafal:
Vikt: 66,4kg
Fettprocent: 24,7%
Vattenprocent: 52%

Läste på något ställe att en kvinna i min ålder bör ligga mellan 20 och 30 i fettprocent, så det ser ju lovande ut. Men hmm... vet som sagt inte hur mycket man ska lita på det där.

Har efter att ha ätit onyttiga och söta saker i ett par dagar skött mig riktig okej idag. Känner dock ett sånt fruktansvärt sötsug för tillfället. Precis sådär som jag känt förrut. Man är mätt på maten men behöver det där lilla extra. Det är smällen man får efter att ha misskött sig förmodar jag.
Tja, det är dags att försöka minnas vad jag gjorde förrut för att minska på sötsuget. Vatten, te, nötter, frukt... jag tror nog att jag ska fixa detta!

onsdag, mars 21, 2007

Onyttig åter och åter igen...

Blev inget med gymmet igår. Min granne och en till vän lagade mat och kollade på film istället.
Åt chips och drack något glas vin... inte så nyttigt alls. Nej nej. Dessutom åt jag en chokladbit och en klubba tidigare under dagen. Äsch! Klubban var till och med äcklig. Aldrig mer!

Ska försöka komma igång med dagen och ta mig till gymmet imorgon. Jag vill ju komma igång på mitt nya gym nu!

måndag, mars 19, 2007

Nystart?

Jag är numera två wiernerbröd tjockare. Mådde illa efteråt men hade inget dåligt samvete för det.

Imorgon vill jag gå på pass på gymmet. Kanske ska prova mig på "Body pump"?
Onsdag vill jag styrketräna.
På torsdag vill jag pröva menyträning. Kansk först 25 min spinning och sen 25 min Step up?
På fredag vill jag styrketräna igen.

Nu ska här börjar ordentligt!
Är peppad till max och vill bara sätta igång!

Är det detta som kallas nystart?
På alla fronter...

Ett snabbt inlägg...

Hej gott folk!

Har inte setts till så mycket är på sistonde. Har både varit borta och seg. Är hos mina förädrar just nu efter en lite omtumlande helg.

I allafall: i fredags var jag på gymmet och både på lördagen och söndagen var jag ute och promenerade i skogen. Är således uppe i 22 träningstillfällen av de 100 jag tänkte göra till sommaren.

Men igår så frossade jag, jag vräkte i mig nästan en hel kebabpizza själv. Var supergott! Och ja, jag mådde illa efteråt. Idag funderar jag på att gå och köpa något gott till eftermiddagsfikat. Inte för att jag är speciellt hungring, nej jag har snarare ingen aptit alls. Men jag vill frossa ändå. Eller kanske 200g choklad? Eller varför inte 500g när jag ändå håller på?

I veckan planerar jag att gymma som en tok när jag kommit tillbaka hem till mig. Jag måste bara få ur mig lite känslor... ilska/frustration/ångest... kalla det vad du vill.
Jag tvivlar på att jag kommer synas så mycket här på bloggen de närmaste dagarna... jag läser era bloggar fast ifall jag inte kommenterar.

Kram!

torsdag, mars 15, 2007

Hur äter du?

Åter igen imponerade av hur duktiga ni är!
De tre vanligaste träningssätten enligt er är
  1. Pass på gym
  2. Promenader (powerwalk)
  3. Gym
Så... hur är det med era matvanor?

Hur äter du?
Pecis vad jag vill, när jag vill
Med sunt förnuft
Enligt Vikt Väktarna
Enligt GI
Följer en diet (vilken?)
Dricker pulver (vadå för något?)
Annat (vad?)
Free polls from Pollhost.com

Livsfarliga E-ämnen... eller inte?

Jag kan inte låta bli att irritera mig på Anna Skipper (hälsoexpert på programmet "Du är vad du äter"). Visst har hon en del bra saker att komma med, men enligt mig är hon både otrevlig och använder sig av extrema metoder. Men ska det bli ett tv-program så ska det.
I dagens avsnitt talade hon om e-ämnen och hur hemskt farligt det var. Av ren nyfikenhet gick jag in på programmets hemsida och läste mera. Där fanns en lista med alla e-ämnen och vad dess effekter är. För att ta några exempel:

  • E100: KURKUMIN (gult) (Gurkmeja, huvudsaklig ingrediens i curry) Möjligt cancerframkallande ämne.

  • E120: KARMIN (rött) Fosterskador. Hyperaktivitet. Depression, vredesutbrott, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter m m. Överkänslighet.

  • E214: P-HYDROXIBENSOESYRAETYLESTER Astma. Eksem. Hyperaktivitet. Depression, vredesutbrott, sömnsvårighet, koncentrationssvårighet mm. Kronisk urticaria - utslag som kliar och svider. Migrän. Svåra allergiska reaktioner. Utslag. Överkänslighet.

Ska man skratta eller gråta?
Känns som om ALL mat går att vändas mot något ont, men börjar man tänka på allt sånt blir man ju helt knäpp.
Nej, sunt förnuft och motion! Det duger för min del i allafall... men det där med sunt förnuft tycks ha börjat rinna av mig allt mer. Någon som har lite att dela med sig av?

onsdag, mars 14, 2007

Gymintro

Jag känner mig näst intill tvungen att skriva något trots att inget nytt har hänt direkt.
Idag var jag på intro på det nya gymmet. Kändes bra. Fick ett schema upplagt och ett papper som jag ska fylle i hur jag tränar varje gång för att sedan lämna in så min "tränare" kan checka mig. Haha stenkoll! Känns ändå motiverande att någon faktiskt kollar upp att man tränar också. Det som kändes nytt var att man skulle köra konditionen efter att man kört styrketräningen, vilket vi har gjort tvärtemot innan. Kommer inte ihåg riktigt varför man skulle göra det i den ordningen, men det lät väldigt vettigt när instruktören berättade om det i allafall.

För övrigt har jag haft besök av en kompis hemifrån idag. Blev utelunch på en thai-restaurang och efter en massa promenerande blev det en fika på ett café också. En caffe mocha och en halv snickernskaka till det. Var gott men kändes nästan lite mycket.
Ska äta någon kvällsmat snart men känner mig fortfarande mycket mätt och nöjd efter fikan. Ska nog slänga ihop några dinkelscones och ta en kopp grönt te till det. Känns aldeles lagom.

Ta hand om er!
Solkram!

måndag, mars 12, 2007

Ny fråga

Kul att så många har svarat på förra frågan jag la ut.
Duktiga är ni också! Över 70% tränar tre eller fler gånger i veckan! Jag blir imponerad!

Här kommer nästa fråga jag skulle bli glad om ni ville svara på.
Gör du olika saker så rösta på det som du gör mest av, men skriv gärna ett inlägg också.


Hur tränar du?
Övningar hemma
Gym (maskiner, hantlar o.s.v)
Pass på gymmet (skriv gärna vad)
Promenader (powerwalk)
Springer ute
Annat (vad�?)
Free polls from Pollhost.com

Våren gör intåg!

Härligt väder! Härliga vänner! Härliga kläder!
Kan det bli bättre?
Idag blev det en lågpromenad längs vätterstranden i sällskap av en kompis och två hundar. Supertrevligt! Gick i typ halvlånga byxor med strumpbyxor under och gympaskor till, och bara en tjock tröja över. Så härligt när man känner hur våren närmar sig. Vi lyxade till det och tog varsin mjukglass på mcDonalds påvägen hem, inte så nyttigt kanske men fruktansvärt mysigt och gott i solen. Var dessutom någon ny sort som smakade som äppelpaj. Gott gott!
Efter den långa promenaden (varade i nästan två timmar... men så gjorde ju hundarna att man stannade till emellanåt också) bar det av till gymmet med en annan kompis. Härligt! Känns som om träningen har kommit igång nu. Trots att vi inte har börjat på vårt nya gym än så gör tanken på det att vi blivit motiverade till tusen.

Så nu är jag uppe i 19 träningstillfällen av 100. Haha det börjar ju närma sig ;-)
God kväll!

lördag, mars 10, 2007

Te

Bild från omte.se

Att dricka te blir allt mer populärt. Det är gott, finns i många olika sorter samt smaker och har flera positiva effekter.
I senaste "Du är vad du äter" pratade Anna Skipper om att bryta kaffeberoendet och börja dricka te istället. Själv dricker jag mest kaffe i skolan, medan jag hemma dricker te. Beroende? Mnjaa... visst kan huvudet dunka ibland och efter en kopp kaffe släpper värken, men jag tror nog att lite te skulle ge samma effekt, om än på lite längre sikt.

I allafall fick jag tipset om en ny sajt om te, som just heter Om te.
På sidan finns fakta om olika tesorter, såsom svart, grönt, vitt och rött te (roobios). Men även fakta om hur te framställs, bör förvaras samt historian bakom te. Intressant läsning.

För att återberätta lite nämns att grönt te historiskt sett att används som läkemedel och fortfarande anses som väldigt hälsosamt. På ett äldreboende jag jobbar på använder vi t.ex. grönt te till gubbarna som har ont i magen då det har en laxerande effekt. Men grönt te innehåller även mycket antioxidanter och framförallt polyfenoler som är ett antioxidantiskt ämne (som ska skydda emot cancer).

Rött te innehåller till skillnad från övriga teer ingen koffein och kan drickas på kvällen och kan vara speciellt bra för personer med sömnproblem skrivs det på hemsidan.
Det skrivs även om Stevia rebaudiana som är en ört som ge en söt smak. Och kan användas i sitt te istället för socker ifall man vill ha lite sötma. Sötningsmedlet Steviosid utvinns ur denna ört och är 300 gånger sötare än vanligt socker men innehåller knappt nåra kalorier. Dock är inte sötningsmedlet godkänt för företag att använda, men finns att få tag på genom Internet (till exempel på stevia.se). Men visst låter det intressant, inte minst med tanke på att det tydligen inte heller påverkar blodsockret. Läs mer om just detta här.

Morgongympa och en fråga tiller

Började lördagen med ett gymbesök. Var riktigt skönt.. i allafall efteråt :-)
Har nu tränat 17 gånger av mina 100 önskvärda.
Ska strax laga mat i form av laxpasta.

Är lite nyfiken på vilka ni är som läser så jag ska försöka lägga ut lite frågor emellanåt och hoppas på att ni vill svara.

Med träning menar jag inte att gå till affären, cykla till skolan eller gå i trappor på jobbet utan något aktivt du gör utöver den där "vardagsträningen".


Hur ofta tränar du?
Aldrig
Mindre än en gång i veckan
En gång i vecka
Två gånger i veckan
Tre gånger i veckan eller mer
Varje dag
Flera gånger per dag
Free polls from Pollhost.com

fredag, mars 09, 2007

Ny träningsstart! Nytt gym!

Idag har jag och min träningskompis Anneli tagit ett nytt steg i vår träning -vi har bytt gym och skaffat oss ett årskort.
Tidigare har vi haft tio-kort på ett gym. Det var väl ett okej gym till en början, men efter att alltför många gånger mötts av flera skolklasser med elever som inte tycks ha någon koll på vad de gör, träffat på inte alltför serviceinriktad personal samt maskiner som inte följt standarden m.m. har vi börjat tröttna på stället. Dessutom har vi kommit in i en rutinmässig träning där vi kännt ett behov av att träna i så lång tid då vi väl har gått dit i och med att vi haft klippkort. Ett besök på gymmet har tagit ca 2 timmar, vilket kräver stor planering, speciellt då vi så ofta det gått velat gå tillsammans.

Men nu! Ja nu har vi alltså ett kort där vi kan gå hur mycket vi vill på gymmet med. Det inkluderar vanlig gymträning, pass, squash (stavas det så?) och solning! Perfekt! Passen verkar dessutom mycket intressanta. Speciellt meny-träning där vi kan välja på olika 25-minuterspass som ligger två och två och sen en paus och sen två 25-minuterspass igen. Och varje gång finns det två olika pass att välja mellan. Alltså ex. klockan 17.30 är det spinning (enda stället det inte finns två pass att välja på) vilket vara i 25 minuter. Klockan 18.00 börjar antingen Spinning eller Step. Klockan 18.30 väljer man på Core eller Spinning och sen 19.00 Body Pump eller Poweryoga. Inte för att man kommer vara där mellan 17.30 och 19.25 varje gång, men det finns ju en del att välja mellan i allafall.

Men det bästa av allt med att byta till detta gym, förrutom att det faktiskt ligger lite närmare, är att det känns som om man har "råd" att gå dit oftare... eller snarare; jag har INTE råd att gå dit lika sällan som jag gjort nu. Att gå till gymmet för bara en halvtimmes crosstraining eller att springa lite på något löparband (när inte vädret "tillåter" en att vara ute). Nu ska jag verkligen komma igång med träningen!

På onsdag ska jag inleda den nya träningen med att träffa en instruktör på det nya gymmet som skall hjälpa till att utforma ett schema som ska passa mig. Han kommer även ringa ifall det dröjt för länge mellan gångerna jag varit där. Alltså låter det som ett bra ställe som rår om sina medlemmar.

För att "fira" att en ny början är påväg så gick jag och en kompis en sväng på stan efter att vi ätit lunch (ugnsbakad pizza... jaja, inte så nyttigt men fruktansvärt gott). Köpte ett par nya träningsbyxor i svart och linning i rosa... så nu ska jag skaffa mig ett sött rosa träningslinne också så känner jag mig på topp! Köpte dessutom den underbart söta klänningen HM har gjort reklam på länge nu som jag trånat efter. Passade på när jag väl hittade den.
Är tydligen slutsåld på de flesta håll så jag är lycklig att jag hittat den! Iförsig... slutsåld betyder väl att det blir många som har en likadan. Men det som är roligaste av allt är nog att jag idag insett att jag faktiskt är en storlek 38 eller Medium. Kom till och med i ett par jeans på MQ i storlek 38... dock satt fickorna på rumpan så långt ner så det såg ut som om jag hade hängröv :-P Men jag kom i dem!

Visst är klänningen söt!! Går inte att se jättebra på bilden men ni har nog sett den innan i reklambladet.

torsdag, mars 08, 2007

Upp och ner

Ja, jag är dålig på att skriva.
Fy och usch. Sköter jag mig bättre? Mnjaa...
Igår var jag ute och dansade på kvällen, blev helt slut. Men så slank två glas vitt, en mjölkdrink och en fyra baileys mint ner också.
Men idag har vi varit duktiga på gymmet istället (16 träningstillfällen av 100). Kändes mycket bra och nu är jag trött och nöjd.

Ska jag redovisa min mat de senaste dagarna? Nej jag ser inte det som så intressant. Men vill ni gärna att jag skriver det så får ni väl skrika på mig ;-)
Jag har i allafall skött mig hyffsat.... förrutom igår då det blev lite chips också. Jag är svag för chips, fast ifall jag inte är så förtjust i det från början... men börjar jag äta så går det snabbt utför.

Nej, ska nog gå och köpa bröd strax... det ser ut som om jag får en slaggare här i natt.

tisdag, mars 06, 2007

Utmanad

Blev utmanad av Cecilia. Så här kommer det...

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.
  1. Jag har ankfötter. Jättebreda fötter framtill efter att ha gått på tår under mina första tio år.
  2. Jag har svårt att säga nej. Kan inte med att säga nej när de ringer från jobbet, fast att jag kanske egentligen inte orkar/kan/vill. Kan inte heller tacka nej till något som någon bjuder mig på, t.ex. en kaka till kaffet m.m.
  3. Jag har alltid storslagna planer och blir alltid lika besviken när allt skiter sig. Det kan vara vad som helst, ett skolarbete, en helg, något jag ska sy/virka/sticka/pyssla o.s.v. Alltid tänker jag så mycket på hur bra allt blir... men det blir det ju aldrig.
  4. Jag pratar för mycket. När jag träffar nya människor blir jag antingen väldigt blyg eller så pratar jag mest av alla... ofta det sistnämnda. Dessutom har jag en förmåga att snurra in mig på alla möjliga detaljer när jag ska berätta något för någon kompis.
  5. Jag kommer på allt jag vill/behöver göra först på kvällen. Jag är en riktig kvällmänniska som har mer energi på kvällen.
  6. Jag gillar att städa hos andra. Eller ja, det är betydligt mycket roligare än att städa hos sig själv. Gärna ska det vara riktigt stökigt också så jag kan gå in och göra någon förändring. Obs. det gäller bara när jag själv känner för det. Inget som bör utnyttjas allså.. hur mycket en viss liten granne kanske önskar det ;-)
Jag utmanar Theresia, Nenny, Petra, Karolina, Veronica och alla goingar i "Stickobrinnosy"

Uppdatering onsdag 16.50
Kom på en sak till! Jag är en listoman! Jag skriver listor på ALLT!
  • Vad ska jag göra idag?
  • När ska jag göra det?
  • Vad ska jag handla?
  • Vad ska jag äta i veckan?
  • m.m. m.m.

måndag, mars 05, 2007

Måndag

Maten
Frukost: Gröt på grynbladning med jordgubbssylt (osötad) och lättmjölk
Lunch: Lasagne med fk. plattor och nötfärs, morötter m.m. + grönsallad
Mellanmål: En näve cashewnötter
Kvällsmat: Dinkelscones med bär med lättost på + te

Träning
Mitt var-tredje-dags-pass.
- 200 sidböj
- 50 x 2 rumplyft
- 150 situps
- 50 x 2 + 2 min x 2 benlyft
- 20+20 armhävningar (tjejarmhävningar)

Kommentar
Gick och handlade för att köpa vitkål. Kommer hem med en mängd saker... men ingen vitkål. Smartis! Glömde bort vägningen i morses... får försöka komma ihåg det imorgon istället. Dags att sova nu. God natt!

Matschema

Måndag
Lunch: Lasagne med vitkålssallad
Kvällsmat: Omelette

Tisdag
Lunch: Kyckling med soltorkade tomater
Kvällsmat: Risotto

Onsdag
Lunch: Lasagne med vitkålssallad
Kvällsmat: Tonfisksallad

Torsdag
Lunch: Kassler i ugn med ris
Kvällsmat: Dinkelvåffla med köttfärsröra

Fredag
Lunch: Utelunch
Kvällsmat: Enchiladas

Lördag
Lunch: Kassler i ugn med ris
Kvällsmat: Dinkelpizza

Söndag
Lunch: Schnitzel med potatis, skysås och sommargrönsaker
Kvällsmat: Scones

söndag, mars 04, 2007

Snabbmat

Nyss ätit kvällsmat. Blev gott och lätt.
Hemmagjorda köttbullar (varma), varmt fk. tortillas, dressing på minifraiche, pressad vitlök och salt och peppar. Allt sammans med sallad i tortillasen.

Blivit en latisdag utan någon form av motion. Får väl försöka göra ett pilatespass ikväll.
Ligger back med mina "tre-dagars-pass" dessutom så jag borde göra sisådär fyra-fem stycken såna pass för att komma i fas igen.

Ska dessutom försöka skriva att matschema för kommande vecka. Märkte att det var svårt med maten när jag inte hade gjort det för denna veckan.

Ha en fin kväll nu!

Intet nytt..

Tja, vad ska man säga?
Jag är dålig på att blogga och rätt dålig på att sköta mig med maten också.
Har bara inte orkat bry mig.
Blev en snabb långpromenad igår i allafall (träningstillfälle 15 av 100). Försökte mig på att jogga lite i början men insåg efter ca 200 m att jag inte skulle orka mer. Nej, att jogga är ingenting för mig. I allafall inte på den sträckan jag brukar gå (finns ju inga elljusspår här som man kan jogga runt på). Får försöka börja med det till sommaren då jag ska vara mer hos mamma och pappa där det finns bättre spår i skogen.

Idag är planen att ta en promenad lite senare, men först ska jag försöka få ordning på smalmatsbloggen. Den har verkligen stått still och det är dags att utöka den.
Håll ögonen öppna och bidra gärna med lite recept ifall du har något liggandes.
Kram!