fredag, juni 29, 2007

Så tänker jag om...

... snabb-bantning
Bikinisäsongen kommer med stormsteg, eller ja, den har ju redan gjort sitt intåg emellanåt. Visst är vi många som hade önskat att mage och lår varit lite mindre och förmodligen är det många som genom olika snabb-bantnings-kurer försöker nå det resultat de vill ha.
Men hur snabbt kommer inte de där kilon som man lyckats bli av med tillbaka igen då kuren tar slut och man återgår till sitt "normala ätande"?
Själv tänkte jag att det hellre får ta lite extra tid, bara kilonen försvinner för gott.
Hur lång tid har det tagit för dig att få på dig de där extra-kilonen? Hur lång tid har du burit på dem? Spelar då några månader extra någon roll? Jag anser att huvudsaken är att må bra och att även göra det under tiden då du når ditt uppsatta mål.

... plus- och minuskonto
I gratistidningen Kupé som finns på tågen läste jag i helgen om plus- och minuskonton.
Tänk dig att du har två konton, ett plus och ett minus.
I pluskontot hamnar all träning och motion som du utför. I minuskontot däremot hamnar all den där "extra-maten", med andra ord allt det där du inte MÅSTE ha, såsom glass, godis, pizza o.s.v.
Är du nöjd med din vikt? Bra! Då är målet att se till att dina plus och minus når en balans.
Är du däremot ute efter att gå ner i vikt? Då bör ditt minuskonto vara större än ditt plus-konto för att du ska nå detta.
Kort och gott: Mer motion än intag av mat bidrar till viktminskning. Ett gammalt koncept som håller. Men att tänka sig mat vs. träning som två konton kan få en till att se det med nya ögon.
Kanske kan du också utöka metoden genom att sätta ett extra minus ifall det är något speciellt onyttigt som du ätit (en flötig pizza till exempel) eller om du ätit extra mycket, men glöm då inte att du även kan förtjäna ett extra plus någon gång då du tränat mer intensivt än annars eller en längre stund.

... träning
Att träna ska vara roligt, givande och svettigt. Det anser jag i allafall. Jag älskar att känna hur hela kroppen är helt slut efter ett hårt spinningpass samtidigt som man får en härligt varm känsla över sig = man är nöjd med sig själv.
Att träna 30 minuter per dag är vad som ekar från alla håll numera. 30 minuter är egentligen inte speciellt lång tid, men varför är det då så svårt att ta sig ut på en 30 minuters-promenad varje dag? Motivation, motivation, motivation är mitt svar. Har man ingen motivation till att ta sig ut, gör man det inte heller.
Missar man en dags motion känns det genast inte lika motiverande till att ta en runda dagen därpå heller. Men då man lyckats komma över spärren och inser att en dags missat träning inte automatiskt gör att nästa dag måste följa samma spår har man kommit långt i sitt tänkande och agerande.
Mitt bästa tips är att skriva in sin motion i kalendern. Din träning är lika viktig som något möte eller bio-besök, gör det till en del av din vardag. Kommer du till den punkten att du tränar på gym är det perfekt att ha stående pass varje vecka som du går på och på så vis får in en rytm i tränandet. Men glöm för allt i världen inte att träning även kräver vila!
Och tänk på att vardagsmotion också är motion, så spring i trapporna istället för att ta hissen nästa gång.

... mat och lightprodukter
"Nu utan tillsatt socker", "light", "sockerfritt", "långt GI-värde" och så vidare, och så vidare... Visst har vi sett dem, visst har vi hört talas om dem, visst har man prövat dem. Med den hysteri över bantning som råder verkar alla företag inom matindustrin ta tillfället till fånga och få oss att pröva alla möjliga konstiga produkter som vi inte visste fanns, att vi behövde eller ens ville ha.
Så, ska man leta efter light-produkter i hyllorna? Från olika håll kommer olika bud så jag anser att man själv bör granska produkterna. Ska produkten vara sockerfri? Vad gör den då söt? Är det istället tillsatt en mängd sötningsmedel? Detta mår inte kroppen bättre av. Jag läste i någon tidning om att kolla efter vart i innehållsförteckningen sockret finns, är det bland de fem första ingredienserna? Slopa den! Kolla i näringsförteckningen, finns det mer änr 5% sockerarter i? Slopa den!
Extra fiberer och fullkorn är något som också talas mycket om. Fibrer och fullkorn ökar mättnadskänslan och är därmed mycket bra att äta. Själv försöker jag alltid välja ett fullkorns-alternativ ifall detta finns. Visst kanske det inte alltid är så mycket, men bättre än inget.
Fett är jag däremot mycket okunnig i en känner jag. Buden om fett klingar ständigt i otakt i mina öron. Så själv väljer jag att koncentrera mig på låg fetthalt i t.ex. matlagningsgrädde och creme fraiche, trots att jag inte vet ifall detta är det bästa. Vad jag är säker på är att olja, nötter (de flesta orostade) och fisk innehåller nyttiga fetter och jag steker därför oftast i rapsolja.
Men det alla svåraste är ändå att motstå frestelserna. Men måste du verkligen det då? Om din energi läggs på att försöka motstå frestelsen mer än vad energin läggs på att träna blir resultatet detsamma ändå. Unna dig något - men inte alltid, och unna dig alltid med måtta. En dag per vecka då man får äta något extra fungerar för en del, men inte för alla. För en del blir denna dag istället en "frossar-dag" och intaget blir betydligt mer än vad det skulle ha blivit om du ätit lite någon gång emellanåt. Skriv upp dina egna tankar och "regler" och försök följa dem, men råkar du en gång ramla dit så låt inte detta trycka ner dig ännu mer utan ställ dig upp och ta nya tag direkt!
Mitt bästa tips med mat är ändå att skriva matschema för veckorna. Det blir på så vis aldrig någon kris när det blir dags för mat och pizzerian får betydligt färre samtal från dig.

... att må bra
Det är ju det stora målet i det hela! Att må bra och känna sig nöjd med sig själv. Utsidan speglar inte alltid hur insidan mår, men visst påverkar de varandra. Den enda som i slutändan kan få dig att må bra är du själv och ditt sätt att leva. Ibland kanske det faktiskt krävs en dags vila med en lite godispåse framför tvn för att du ska må bra, men jag tror också att en långpromenad kan få de flesta på gott humör.

Återkommer när mer tankar bubblar inom mig och tid ges till att skriva ner dem.

Förändringar

Bloggen kräver sina förändringar. Svackor hit och svackor dit gör att det inte blir något roligt alls.
Från och med idag ändras bloggens underrubrik från "-kampen emot vikten" till "-om vikten att må bra med sin vikt".
Har insett att mitt huvudmål numera inte är att gå ner i vikt utan att snarare omfördela min vikt (minska måtten runt lår och rumpa och bygga muskler istället). Men framför allt att må bra och känna att man KAN äta någon kaka utan att då dåligt samvete.

Förändringar jag hoppas på att kunna göra med bloggen inom ganska snar framtid
* Skriva oftare
* Fixa bland kategorierna (minska ner dem till ca 10)
* Lägga ut fler bilder i inläggen
* Ändra utseendet (någon som kan fixa med sånt och har lust att greja lite?)

Må så gott allesammans!
Kram

torsdag, juni 28, 2007

Ajdå!

Jag är inte helt borta... bara börjat sommarjobba och därmed varit för trött för att skriva.

En sammanfattning av de senaste dagarna

Fredag
Midsommarafton med tårta och glass.
Ingen motion, bara springade hemma.

Lördag
En liten lite bit tårta till.
En låååång promenad (70/100)

Söndag
Nybakad muffins vid frukost och lite glass på kvällen till fruktsallad.
Ytterligare en långpromenad (71/100)

Måndag
Minns inte riktigt. Åt något sött i allafall vill jag minnas.

Tisdag
För mycket sött! Glass x 2 + brownies.

Onsdag
En bit kaka till kaffet.

Ja, som ni ser har jag ätit mycket sött på sistonde.. och de tre senaste dagarna rört mig otroligt lite. Regn och jobb är min ursäkt till det, men om det nu är en ursäkt eller undanflykt får jag fundera på.

34 dagar utan godis klarade jag inte, och det känns som om de två kilon jag lyckades gå ner de första veckorna har jag nu gått upp. Äh! Jag ska inte hänga läpp utan försöka komma igen... som vanligt. Är bara för seg för tillfället. Ska piggna till ordentligt efter en helg i Jönköping.

fredag, juni 22, 2007

Midsommar nu!

Torsdagen flöt på som den skulle...
En joggingtur på förmiddagen (69/100). Kändes faktiskt bättre än någonsin tidigare. Snart kan jag nog fixa att springa hela rundan utan att gå emellanåt... Hade det inte varit för alla uppförsbackar hade jag nog redan gjort det. Observera NOG.

Till kvällens syjunta tänkte jag fixa en annanas och kokossorbe, men då jag gjorde typ tre gånger så stor sats som det stod i receptet, visade det sig också att frysningstiden ändrades till tre gånger så långt. Så sorben hann inte bli klar och jag fick fixa fruktsallad istället (färsk annanas, melon (nät typ), nektarin, banan och vindruvor) och glass till det (vilket jag själv faktiskt hoppade att äta, trots att jag köpt en light-variant). Kändes finfint!

Idag blir det allt möjlig gott. Glass och jordgubbar + choklad-mockatårta står på menyn. Ja, varvat med sill, potatis och nubbe då. Haha, fast nubben avstår jag nog.

I allafall så återkommer jag senare. Kanske imorgon, kanske på måndag... beror på ifall/när jag åker till killen imorgon.

Sist men inte minst:
TREVLIG MIDSOMMAR OCH GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLA PAPPA!!

torsdag, juni 21, 2007

Ups and downs

Jag tror att jag är en varannan-dagare. Varann dag sköter jag mig exemplariskt, medan jag nästa dag slarvar och har mig.

I tisdags var en bra dag, inget sött, inget onödigt, en promenad som slutade i en störstskur (nästan synd att man inte hade kamera med...). (67/100)

Igår, onsdag, däremot blev en allt sämre dag.
Började okej med en joggingtur i skogen (68/100), men efter lunchen smakade jag på en "chokladpinne" som fanns i kylen. En liten liten... ville bara se ifall den smakade mycket kaffe eller inte (hmm... kan ju intala mig att det var därför i allafall).

Sen var jag och mor och handlade. "Visst ska vi köpa något till fikat", tyckte hon... Jag var lite yr i huvudet, om det berodde på värmen, kommande regn, joggingturen eller vad det nu var vet jag inte, men jag intalade mig att det nog var för långt blodsocker (har det emellanåt så det var inte heeeelt omöjligt), så vi köpte varsin äppelknyte till fikat.

OCH! Som om inte det vore nog! På kvällen bakades det åter igen tårta här hemma, denna gång till pappa som han skulle ha med till jobbet. Kanterna skulle skäras så de blev raka och fina... och ja, det som blev bortskuret åt vi upp tillsammans.
Med andra ord: ännu en ätardag.


Idag ska jag ha med mig fika till "syjuntan" med några vänner. För att undvika kakor och sånt har jag bestämt sedan tidigare att det blir fruktsallad. Några bra tips på vad man kan göra för god fruktsallad?

måndag, juni 18, 2007

Snygg ben med flippflopp?

Läste det här på Aftonblandet?
En ny flippflopp-sko som har lanserats som sägs ge snyggare ben vid användning?
Vad tror ni? Något man ska testa? :-)
Hemligheten med skon är sulan som är ojämn och kurvig skriver de på Aftonbladet.
Kommer från USA förstås... vart annars?

Bild från aftonbladet.se, Foto: SOLENT NEWS AND PHOTOS

Tårthelg

Först och främst: TACK! Tack så hjärtligt för alla gratulationer på min födelsedag. Dagen blev toppen!!

Nu är jag tillbaka efter en helg som har gått i... hmm.. tårtans tecken. Usch och fy mig!

Fredag
Ja, min födelsedag var det och jag hade alltså "tillstånd" att äta tårta. En inte alltför stor bit tårta med jordgubbar slank det ner efter grillspett och potatissallad. Mycket gott!
Och ja, jag var ju ute och sprang en runda på eftermiddagen också så jag kom upp i mina 65 träningstillfällen innan min födelsedag.

Lördag
Gick en promenad med killen så vi blev småsvettiga (66/100). Så mycket mysigare att gå ihop med någon ibland.
Då brorsan och hans sambo kom hit blev det ytterligare ett tillfälle för tårta. Och jag kunde ju inte motstå att ta en bit. Aj aj!
Att vi åt pizza i uterummet med regnsmatter på taket är ju inte heller det bästa... inte smattret alltså utan pizzan.

Söndag
Killen åkte för att jobba igen och resterande gäng åkte till grannstaden på Potatisfestivalsavslutning där After Shave och Anders Eriksson uppträdde. Efteråt träffade vi moster + man och begav oss till ett kafé... Jag tog en bulle... Och inte nog med det: på kvällen blev det överbliven tårta.
Så ja, söndagen var inte så bra alls.

Måndag
Idag däremot har dagen flytit på som den bör göra. Dock lite lite motion eftersom jag jobbade och var så trött efteråt (när man inte är van så tar det extra mycket på en).

Imorgon MÅSTE jag ge mig ut i spåret igen... alternativt köra ett pilatespass här hemma ifall det blir skyfall. Men usch så svårt jag har för att sköta mig på helgerna.
Ska förresten bättra mig med bilder ju... min kameraladdare är hemma och jag har numera ingen ursäkt till att låta bli.

fredag, juni 15, 2007

Min dag!

Idag ska jag äta jordgubbstårta! För idag är det min födelsedag. Min 22:e sådan... så nu är jag väl tant? Eller?

Onsdag
Tränade på gymmet i grannstaden. Grymt lyxigt omklädningsrum! Me liike! (63/100)
Maten var okej.. åt Thai-buffé till lunch. Hoppade det friterande så det kändes helt okej faktiskt.

Torsdag
En joggingtur på förmiddagen. (64/100)
Hade möte på jobbet på eftermiddagen.. var svårt att stå emot morotskakan de bjöd på.. men jag gjorde det.
På kvällen bakade jag kakor till mamma... åt en halv dumlekola och en noblesse. Kändes inte alls så farligt :-)

Så snart ska jag iväg och springa en sväng så jag kommer upp i mina 65 träningstillfällen till min födelsedag. Sen ska jag fixa det sista inför kvällens ståhej. Eller ja, kommer lite folk och äter grillmat och tårta. Har gjort grillspett i mängder!
Kram på er!

tisdag, juni 12, 2007

Härlig tisdag (16/34)

Idag har det varit en bra dag. Trots ett getingstick under foten och huvudvärk förmodligen orsakad av för mycket sol.

Blev en promenad/joggingtur idag. Mitt straff för glassen m.m. jag ätit. Var fruktansvärt segt men kändes ändå skönt. Åtminstone efteråt. Uppe i 62 av 100 träningstillfällen nu. Hade ju tänkt att komma upp i 65 innan min födelsedag (fredag) så det gäller att ligga i nu då. Blir gym imorgon och får bli löparrundor på torsdag och fredag.

Maten idag har varit finfin. Var sugen i eftermiddags men tog en bit honungsmelon istället. Kändes helt okej.

Och ja... i morses vägde jag mig. Vet ni vad? Sen jag började, eller ja slutade med att äta godis så har vågen stadigt visat på mindre. I morses på ca 2,5 kg mindre än måndagen för två veckor sedan. Gött! Sett från min start har jag nu förlorat (läs blivit av med) runt 14 kg! Jag hoppas på att under sommaren kunna komma under 60-sträcket.

På fredag är det tårta inplanerat... det får bli min morot denna veckan ifall det känns segt. Ska bli så kul på fredag! :-D
Kram på er!

Måndag - 15 av 34

Måndagen gick jättebra faktiskt! Inga kakor, inga glass.. inget onyttigt alls!
Dock inte speciellt mycket motion heller.. bara en promenad hem från jobbet (20 min typ). Men i hettan orkas inget mer med... inte heller efter första dagen på jobbet (sommarjobbet). Helt slut var jag efteråt!

Vill ju inte sitta vid datorn när vädret är så fint, så jag återkommer senare med hur dagen har varit.. och vad vågen visade i morses. ;-) :-)

söndag, juni 10, 2007

dag 11, 12, 13 och 14 av 34.

Hej hej!
Jag har fått sommarlov och passat på att njuta av det fina vädret.. med andra ord har jag hållt mig långt bort från datorn.

Så... de senaste dagarna? Hur har de gått?
Sådär...
Jag måste erkänna att jag inte har varit helt och hållet så duktig. På tisdag ska jag ut och springa har jag tänkt så jag kan sona för mina synder.

Lite kort så har det varit såhär:

Torsdag
Sista tentan! Gick nog helt okej! Delade på en kebabrulle till lunch.. oj oj. Och på kvällen var det klassfest. En klasskamrat hade köpt Toffifiee till mig (vi var hos mig..) så jag hade inte hjärta att inte äta någon, tog en och var nöjd med det. Men så gjorde några klasskamrater något som jag aldrig ätit förrut. Snoorsh eller något liknande kallade de det och det bestod av en grillad mashmellows som lades mellan två mariekex. Sådärgott... (se bildbevisen här bredvid)


Fredag
Åkte hem till mor och far och jag tog två små skedar glass till kaffet eftersom värmen höll på att få mig att gå under (det sades vår deal att vi skulle få äta glass när det var runt 30 grader och det var det ju.. . men tja.. ändå).

Lördag
En msk lättglass efter maten till en stor skål jordgubbar. Var ju kanonvarmt då också.. men men.. På ett kalas på kvällen var värdinnan (grattis igen Madde) så söt så hon gjorde varm frukt i ugnen med lite kokos på och till det hade hon vaniljkesella som var blandad med "turkyoghurt". Tog lite av röran och en del frukt. Gott gott! Rekomenderas! Var visst en färdig påse med blandfrukt i.. massa goda!
Söndag
Tog faktiskt två msk lättglass till kaffet idag också... skyller väl på vädret men ändå inte. Skyller på mig själv.
Mamma bakade kaka att ha med till jobbet imorgon nu på kvällen... svårt att hålla sig borta från den nybakade kakan som skars upp.. men jag gjorde det i alla fall.

Så nu i veckan får det bli bättring! Ska ta en straffjoggingrunda på tisdag i allafall.
Försöka följa ett träningsschema som detta:

Måndag: Promenad
Tisdag: Joggingrunda
Onsdag: Gym
Tordags: Promenad/jogging
Fredag: Promenad/jogging
Lördag: Promenad
Söndag: Promenad

Kommer inte ha möjlighet att gå på gym så ofta som förrut tyvärr så jag får köra på promendare och försöka jogga lite. Blir värmen inte så olidlig kanske jag till och med ska köra mitt gamla pilatespass.

Förresten: Är ni duktiga på "plankan"?
Man håller armarna i 90graders vinken med underarmen mot marken, lyfter benen och stödjer sig med tårna. Sen gäller det att hålla kroppen rakt och inte svanka upp. Det är min stora skräck på Core och Body Pump men jag har gett mig tusan på att försöka klara den bättre! Kanske börja lite lite varje dag.

Bild från Giviktkoll.se

onsdag, juni 06, 2007

Shit så jobbig dag! (10/34)

Har varit en så otroligt seg dag! Seg i den bemärkelsen att det har varit svårt att hålla sig borta från kakorna samt att motivera sig själv till att plugga... jag tror att de där går hand i hand.
Började dagen bra i allafall och kom iväg till gymmet och körde styrka (61/100). Fortsatte helt okej med att jag fick skrivit klart ett arbete samt att en kompis kom förbi och åt lunch i solen med mig.

Men sen... jag skulle plugga till tentan som väntar imorgon. Den allra sista innan sommaren! Bara det borde ju göra att man vaknar upp och kämpar lite extra.. men inte jag inte. Nej nej. Jag blir istället så ooootroligt sötsugen och försöker komma på ursäkter till att inte plugga. Att äta är en bra sådan har jag alltid tyckt.

Men med en såndär chokladdrink som jag skrev om tidigare under dagen samt torkad frukt i magen har jag lyckats plugga lite lite i allafall. Och observera, inga kakor eller godis har ätits! :-D
Måste ägna någon timme till att plugga till innan jag släcker och försöker skaffa lite glöd innan morgondagen.

Och Nenny, den där flugan finns fortfarande kvar och stör mig något enormt. Slog till en för en liten stund sedan, men det finns tydligen två. Jag avskyr flugor!! Det kan min pojkvän bekräfta för ;-)

Chokladmjölk


Plugg, plugg, plugg...
Sista dagen då jag har ska plugga innan sommarlovet (för imorgon är det ju "bara" tenta).
Åt lunch med en kompis (chili con carne) och började sedan plugga så smått. Men oj oj oj! Sånt sug som kom! Verkligen ett såntdär "nu-är-jag-sugen-på-något-
sött-så-slipper-jag-att-
plugga"-sug!
Fixade en chokladdryck så nu känner jag mig supermätt och mycket piggare.
Chokladdrycken innehöll, en banan mosad tillsammans med ca 2 tsk kako + knappt 1 tsk flytande honung. Sen i med 2,5 dl lättmjölk och vispa runt (jag använde vanlig elvisp). Blev gott och mättande! Tips är att hälla i fiberberikad havre och kanske lite krossade linfrön ifall man vill ha det som ett bra mellanmål. Eller varför inte hälla i en espresso i också eller istället för kakaon.

tisdag, juni 05, 2007

Över en fjärdedel avklarat (9/34)

Trots att träningsvärken sen i lördags fortfarande satt kvar till viss del så blev det en skön promenad med Anneli och lille hunden Robin innan min lunch. På kvällen tog jag mig till gymmet och körde spinning (60/100). Tror aldrig att jag har varit så svettig efteråt!

Fortfarande har jag inte ätit något godis och ingen kaka... 25 dagar kvar i utmaningen. Men ja, jag ska verkligen undvika att komma i samma dåliga vana där sånt intas varje dag igen. Någon gång emellanåt är ju helt okej... men inte de närmaste 25 dagarna alltså.

Tack lilla mamma och pappa (tänker på kommentaren i förra inlägget), men jag vill INTE ha gräddtårta på min födelsedag. Glass, jordgubbar och en ny stavmixer, alternativt en mixer kanske jag kan önska mig istället? :-)

Lite pluggande till sen ska jag sova.
Natti!

Godare än godis

Mmmm gubbegubbar är min stora sommarfavorit!
Jag älskar dessa röda härliga bär som bara smälter i munnen.
Köpte för första gången i år svenska jordgubbar i affären och satt ute med skolboken och åt och läste.
Min arm är nog nästan lika röd som gubbarna, så jag gick in när jag började känna hur det hettade. Dum som man är så tänkte jag ju inte på att solen kunde vara så var på eftermiddagen och smörjade därför inte in mig med solskydd.

Och jordgubbarna var hur goda som helst att bara äta som de var. Hade faktiskt små funderingar på att gotta mig med lite lättgrädde på och kanske lite lite socker. Men det behövdes inte alls. Fast, någon skål med glass och jordgubbar måste jag ju ha! Kanske det jag ska be om att få på min födelsedag istället för tårta?

måndag, juni 04, 2007

Ny vecka (8/34)

Så börjar en ny vecka.
Dagen har varit toppenbra!
Känns som om allt har gått min väg idag... och det är inte ofta det känns så.
Godis och kakor har jag i allafall lyckats hålla mig ifrån.
Åt lunch ute med tjejerna i klassen idag. Thai-buffé! Så gott så gott! Fanns ett stort efterättsbord med en mängd frukter, glass och grädde. Jag höll mig till frukterna. Visst, en del var inlagda i sockerlag säkert men kändes ändå helt okej att äta lite sånt. Höll mig ifrån det friterade också så jag känner mig glad.

Nej, ska snart krypa ner i sängen.
Ska nog först försöka slå till en fluga som har stört mig sen i natt.
Hoppas på en minst lika trevlig morgondag :-)

Ännu mer lycka!

Inte för att det har något med denna blogg att göra egentligen, men jag är lycklig och måste hoppa runt lite :-)
Jag klarade min tenta! Trodde verkligen inte det! Men fick besked nyss att jag var godkänd och fick till och med en trevlig kommentar av läraren (han som är så sur och bitter annars). Nu kan jag äntligen se fram emot sommarlovet... ska bara skriva klart en uppsats och göra en till tenta först *ler*

Yes!!

Vet ni vad?
Min våg har inte rört sig neråt något under hela våren typ... snarare lite uppåt.
Men nu! Efter en vecka utan godis så har jag gått ner ett kilo! Jag är jätteglad och peppad till max att fortsätta en vecka till! Gick ju bra trots drickan i helgen.

Denna veckan är jag lite osäker på hur mycket jag lyckas komma iväg till gymmet dock. Värker fortfarande något enormt i benen så jag blir hemma idag och pluggar istället.
Så något såhär ser planen ut

Måndag: vila
Tisdag: Spinning
Onsdag: eventuellt styrketräning
Torsdag: Step up + core
Fredag: eventuellt styrketräning
Lördag: promenad
Söndag: promenad

söndag, juni 03, 2007

En hel vecka! :-) (7/34)

En vecka utan godis, kakor eller snacks.
Känns jättebra! Det värsta jag har ätit/druckit är gårdagens shots. Men men... min träningsvärk idag är nog straff nog för det.
Skulle verkligen vilja gå till gymmet imorgon och köra spinning, men jag är väldigt osäker på ifall mina ben klarar av det imorgon.

En vecka har alltså gått och för många är nog de första dagarna den största utmaningen. Men jag tror att min utmaning väntar till helgen då jag åker hem till föräldrar. Men jag ska minsann försöka bita ihop! Är Bara 12 dagar kvar till min födelsedag nu och då har jag ju sagt att jag får unna mig lite gott. Så det borde man väl fixa? Peppar peppar!

Sugen än!

Jag trodde att det värsta sockersuget hade lagt sig nu efter nära en vecka. Men har ett sånt enormt sug just nu! Brygger mig en kopp smaksatt kaffe (irish cream) och hoppas på det bästa. För jag ska INTE ta fram något fika från frysen... hmm.. har ju både det ena och det andra där. Men nej! Det får vänta tills Juli med det.

Nu är kaffet klart så jag ska i lugn och ro avnjuta min kopp och sluta tänka på kakor.
:-)

Uppdatering 17.45
Jag äääääälskar mitt nya kaffe!! Så himla bra för sockersuget! Och dessutom får jag massa energi. Nu ska här pluggas! Har ni en finfin Kahls kaffebutik i närheten rekomenderar jag er att springa dit och köpa deras små påsar med smaksatt kaffe i.

Lördagen (6/34)

Aj aj aj!!
Jag har världens hemskaste träningsvärk idag!
Prövade BodyPump (59/100) igår och shit vad det tog! Fasligt kul men segt som få efteråt. Så himla synd bara att jag först prövat det nu när jag bara ska vara kvar här i Jönköping i knappt en vecka till. Med andra ord hinner jag inte testa det igen förrän till hösten förmodligen.

För övrigt var gårdagen mycket kul. Blev en lyckad tjejfest på kvällen. Grillning, vin, drinkar och shots. Men jag tackade i allafall nej till chips. Härligt! Men med tanke på hur söta drinkarna och shotsen var så borde jag nog ta en straffrunda i allafall. Men idag klarar jag det inte. Benen värker för mycket för att jag ens ska försöka.

Nej, dags att plugga lite. Hej hej!

fredag, juni 01, 2007

Riktigt nääära (5/34)

Fram till kvällen gick dagen finfint!
Klasskamraterna smaskade på godis under sista lektionen men jag blev inte ens sugen, inte heller var det svårt att stå emot när grannen kom förbi och undrade ifall jag inte hade något gott. Han fick "mumsmums" som jag hade i frysen och jag blev inbjuden på glass, men tackade glatt nej. No probs!
Men så var det kväll och kvällsmaten hade ätits (hemmagjord pizza med dinkelmjöl) och så fort som jag hade ätit upp så kom det där sötsugen krypande. Jag var mätt, jättemätt faktiskt, men ändå gnällde min mage efter något sött. Godismagen ville ju ha sitt!
Men två glas vatten senare och ett par vindruvor och jag och magen är nöjda igen.
Känns himla bra!

Imorgon väntar lite problem... ska ha tjejfest på kvällen och jag förmodar att vi ska slurpa i oss några av våra nya favvo-shots (likör 43, blåbärs- eller nyponsoppa samt en liten klick vispad grädde på). Det räknas väl nästan som godis? Grädden är lättgrädde med sopporna är ju fortfarande söta. Får väl ta på mig en straffrunda för dem kanske...

Nej, ska skriva några rader på ett arbete innan jag lägger mig.
God natt!