söndag, maj 28, 2006

Söndag

Ja så har sista dagen på denna veckan snart kommit till sin ände.
Dags att summera dagen.

En långprommenix har det blivit... annars ingen motion.
Maten har sett ut som följer

Frukost: Bröd + grönt te
Lunch: Rostbiff, potatissallad (8,5%-ig), tomat + en grov tekaka
Mellanmål 1: Cappuccino + fruktsallad
Kvällsmat: Två grova tekakor med lite rostbiff och potatissallad.

Usch så trist det ser ut! Men jag försöker äta ur det som finns i kylskåpet eftersom jag åker iväg till Stockholm ett par dagar nu.
Ha det fint!

Pepping!

Visst kan man allt! Bara man vill!
Som jag har hört från många håll: Har man inställningen man inte kommer att klara av något, blir förmodligen fallet så. Men tänker man istället att detta fixar jag, så ska du se att du också gör det!
Detta är så sant! Jag kan själv intyga detta, och säkert många med mig.

För att klara av något måste man alltså ha inställningen att man vill det! Man måste se en mening med det man gör. Detta gäller inte bara då man ska försöka gå ner i vikt utan även städa, skriva, plugga o.s.v. You name it! Ser man ingen mening med att städa blir förmodligen inte resultatet speciellt bra heller... och framförallt har du inte roligt när du gör det.
Som blivande lärare ser jag detta som otroligt viktigt! Man måste ge eleverna en anledning till att lära sig... för vem lär sig något genom att bara höra från en lärare att du måste/borde kunna detta. Och med att lära sig något menar jag att kunna ha kvar kunskapen, också flera månader/år efter det förmodade provet.

Så: hitta alltid en förklaring till VARFÖR du gör det du gör. Gör du det av egen vilja eller är det någon annan som tycker att du borde göra si eller så?
Och kom ihåg: Du klarar allt om du bara vill!

Redovisning av vecka 21 - en dag

Då jag kommer vara alltför trött och stressad imorgon så gör jag en sammanfattning på denna veckan redan idag... observera då att allt räknas på 6 dagar istället för 7. Plus att röda tanten gjorde besök idag så jag är lite extra svullen... (bortförklaring kanske?)

VECKANS SUMMERING:

  • Viktförändring: - 0,5 kg
      • Totalt: - 6, kg
  • Kärlekshandtagen: +- 0 cm
      • Totalt: - 8 cm
  • Stegräkning:
      • Dagar över 10.000: 4 (6)
      • Flest antal steg på en dag: 19.000 (24.050)
      • Genomsnitt: 10.750 steg/dag
  • Träningstillfällen:
      • Pilates: 1
      • Gymmet: 1
      • Långpromenader: 2
      • Totalt: 4 st (50 st)
SLUTSATS: Visst hade jag 50 träningstillfällen som mål att nå innan jag skulle till Stockholm? :-) Imorgon drar jag! Och ändå har jag dagen på mig att träna lite till... får se om jag orkar bara.
Hade ju dock velat att vågen visade - 1kg till, så jag hade passerat mitt 10-sträck, men får väl vänta tills min födelsedag med det istället. Skyller på röda tanten för att inte måttbandet visade midre ;-)

lördag, maj 27, 2006

För den intresserade..

Jo.. det var ju det här med de sju punkterna jag skulle fått gjort idag:
  • Promenad
  • Pilatespass
  • Göra alla mina småövningar hemma (situps m.m.)
  • Blondspraya håret
  • Vaxa klart benen (haha börjat men inte klarat hela benen än...)
  • Fixa naglarna (om jag inte gör det redan idag)
  • Hårinpackning
Kan med glädje meddela att sex av sju är avprickade. Den jag inte fått ihop är alla de där småövningarna här hemma... får väl köra ett dubbelt pass imorgon. Och promenaden blev ju ingen snabb motionsrunda utan en sväng på stan istället.. men jag gick ju i allafall...
Ska lägga mig och läsa lite nu och skriva en ny lista inför morgondagen som inkluderar en motionsrunda, ett pilatespass och en massa småövningar hemma.
Natti natti!

Lördag

En runda på stan, fram och tillbaka flera gånger, började dagen med. På stegräknaren visade det att det i allafall blev en runda på 7 km. För övrigt blev det ett pilatespass idag, så jag känner mig rätt nöjd.

Frukost: Två knäckemackor med ost + grönt te
Lunch: Rökt makrill + lätt potatissalld (8,5%-ig)
Kvällsmat: Tacos (som igår...)

Det är förövrigt extremt svårt att motstå allt gott när man går runt och det är marknad på stan... godisstånd, rostade mandlar, glass, grillspett, donuts... oj oj så mycket gott det finns och det luktar smarrigt! Men! Jag har motstått!

Me now and then

Blev lite sugen på att titta efter en för- och efterbild då jag fick se min kusins.
Jag har ju inte varit så duktig så jag har tagit sånnadär riktiga för- och efterbilder men hittade några på datorn som kanske kan visa lite i allafall.. dock bara ansiktsbilder men lite skillnad är det väl där också?

Så... då har ni fått sett hur jag ser ut också... håll till godo *Skrattar*

Livslust! Del 2

Så... här kommer en sammanfattning på del två av boken Livslust! motivation, motion, mat.

Motion
  • Man bör röra på sig minst 30 minuter per dag enligt forskningresultat
  • Är du helt otränad behöver du inte svettas för att det ska påverka hälsan och konditionen intensivare och tätare insatser ökar effekten
  • Man bör träna sig svettig två-tre gånger i veckan
  • Kombination av konditionsträning och styrke- och rörlighetsträning är det bästa
  • Fysisk träning är utveckling för hal människan, inklusive tankar, känslor och upplevelser. Alltså alla former av rörelser och användning av kroppen. Exempelvis: lek, motion, dans, träning, spel, idrott, kroppsövningar, friluftsliv.
  • Det skall kännas att aktiviteten i sig har ett värde för dig
  • Uppvärmning inleder själva träningen för att förebygga skador. Ska du springa räcker det att du börjar lugnare men är det mer intesiv träning kräv 8-12 min uppvärmning.
  • Det är även viktigt att avsluta med nedvarvning och stretching
Det är en del av de tips som boken tar upp i början av motionsdelen... rätt så självklara saker tycker jag själv (precis som på motivationsdelen).
Men boken tar även upp en del tips på olika övningar som kan göras i hemmet, hur man går till väga för att börja jogga (fotsättning + ett schema att börja efter). Motionsdelen avslutas med att ge några tips på hur man undviker skador och vad man gör ifall den ändå inträffar.

Orkar och hinner jag kommer matdelen imorgon...

fredag, maj 26, 2006

Fredag

Började dagen med ett besök på gymmet. Härligt! Efter lunchen var jag ute och gick på stan i flera timmar eftersom det var marknad på stan.

Frukost: Det sista av mitt goda bröd + grönt te
Lunch: Köttfärsås och fk spahetthi
Kvällsmat: Tacos
Kvällssnacks: morotsstavar och dill och gräslöksdipp gjort på minifraiche

Blev ingen forstättning från boken idag... kanske kommer imorgon om jag får tid. Tänkte för övrigt ha en riktig "Spa-dag" efter att jag tränat lite.

Tror ni att man hinner med allt detta imorgon?
  • Promenad
  • Pilatespass
  • Göra alla mina småövningar hemma (situps m.m.)
  • Blondspraya håret
  • Vaxa klart benen (haha börjat men inte klarat hela benen än...)
  • Fixa naglarna (om jag inte gör det redan idag)
  • Hårinpackning
+ allt annat som jag behöver göra, såsom äta och läsa....

God kväll på er gott folk!

Torsdag

Ännu en dag har passerat och jag ska skriva några snabba rader innan jag kryper ner för att sova.
Inte blivit någon som helst motion idag... har för det första inte mått så dunderbra (har fortfarande en dunkade huvudvärk som hållt i sig sen i morses), för det andra har jag haft en del annat att pyssla med (tvätt och städning och sånntdär bös) och för det tredje har det till största delen varit skyfall vilket gjort att mitt ut-och-gå-humör sjunkigt.

På kvällen har jag varit på tjejmiddag och därför har inte maten varit så toppenbra... men inte var den så onyttig heller.

Frukost: Lite bröd
Lunch: Köttbullar, fk makaroner, bönor
Kvällen: En välkomsdrink av sprite och någon citrongrej
Sallad, en skiva vitt vitlöksbröd (kan ju inte motstå när det är hembakat), kasslerlasagne.
En kopp kaffe med mellanmjök och lite socker, en kladdkakemuffins + en liten bit cheesecake med bär (gjord på lightphiladelphia). Motstod godiset!!

Imorgon väntar en mängd träning... ifall inget oförutsägbart händer...

torsdag, maj 25, 2006

Livslust! Del 1

Lånade ett gäng träningsböcker för ett tag sedan och har nu börjat blädda i den första. Livslust! motivation, motion, mat är namnet och är skriven av Kari Bø, Christine Thune & Beate Winther. Ska försöka skriva små sammanfattningar på de böcker jag läser så här kommer den första:

Boken är uppdelad i tre olika delar med namnen motivatin, motion och mat, vilket ni säkert kunde ha listat ut genom boktiteln. Börjar med att göra en sammanfattning på första delen idag och förhoppningsvis kommer nästa del imorgon.

Motivation
8 steg för att komma i gång
  1. Bestäm dig. Det räcker inte långsiktigt med att känna att man borde gå ner i vikt. Du måste bestämma dig och känna för det själv.
  2. Skriv ner mål. Vad vill du uppnå? Vad är ditt stora mål? Vad finns det för små mål som du vill klara av under tiden. Gör upp en lista med ditt stora mål men även med delmål.
  3. Reservera tid. Boka in tid för träning i din kalender. Träningen ska ses lika viktig som vilket möte som helst!
  4. Skippa ursäkter. Det finns en mängd ursäkter till att inte träna, men du kommer att må mycket bättre om du struntar i dem. Du kommer att ångra dig när du väl har satt fart.
  5. Offentliggör ditt beslut. Prata med nära och kära om vad du bestämt dig för att göra. Be dem om hjälp och om suport. Det är lättare att lyckas om de närmaste accepterar det.
  6. Träna tillsammans. Skaffa dig en träningskompis som gör det lättare att komma iväg, även de dagarna man helst skulle låta bli.
  7. Planera långsiktigt och ha tålamod. Du kommer inte att se något resultat under de första träningstillfällena, men det kommer så småningom. Ge inte upp!
  8. Klara, färdiga gå! Tveka inte utan sätt igång med det samma. En god vana drar ofta med dig andra...
För övrig ger de tips som:
  • Gå och cykla istället för att köra med bil eller ta bussen på ärenden.
  • Ta trapporna istället för hissen.
  • Belöna sig efter delmål.
  • Träning då och då är bättre än ingen träning alls.
  • Rör på dig minst 30 mi per dag
  • Ta vara på dina längre luncher eller raster och passa på att ta en promenad.
  • Träna medans du t.ex. ser på tv.
Fortsättning om de resterande två delarna kommer förhoppningsvis senare...

Soppdieten är avblåst

Nej! Nu klarar jag inte mer! Har ätit soppa till lunch och kvällsmat i tre dagar men nu har kroppen sagt ifrån. Kände mig så himla yr och illamående för en stund sedan utan någon som helst förklaring. Efter att jag käkat tre köttbullar direkt från frysen insåg jag att det var för lite näring som var orsaken och har därmed blåst av soppdieten... lika bra det då jag ändå ska på tjejmiddag ikväll.

Ytterligare några köttbullar senare mår jag sååå mycket bättre och efter att jag har slängt in en maskin tvätt ska jag laga lunch... köttbullar och makaroner lutar det mot! Mmmm... skulle faktiskt kunna tänka mig att stuva vitkål till men mjölken är slut och jag orkar inte att gå till affären innan jag lagar maten så det får jag vara utan.

onsdag, maj 24, 2006

Insikt

Har insett att jag faktiskt HAR gått ner lite i vikt nu.
Men först efter att jag håller på att tappa mina tidigare tajta jeans och hört från flera håll att "du måste ju ha gått ner en hel del" har jag vågat inse det. Känns hur underbart som helst!
Men samtidigt blir jag lite smått irriterad: Varför jag har inte insett att det går att göra någonting åt min övervikt tidigare?

Enligt måndagens vägning har jag nu 1,5 kg var till att passera ett 10-sträck... ett sträck som jag inte vet när jag senast var under! Åh vad jag hoppas på att kunna ha passerat det innan jag drar till Stockholm på måndag! Kommer säkert gå upp några kilon där men det är det värt! :-D

Onsdag

Oj oj! Det där brödet jag bakade igår var nog lite fööör gott! Har blivit lite mycket av det goda.

Frukost: Det goda brödet + grönt te
Mellanmål 1: En kopp kaffe med lättmjölk
Lunch: "Supersoppa"
Mellanmål 2: Bröööd!

Har blivit en timmes promenad runt sjön... småsegt då det blåste en hel del men regndropparna som kom var riktigt sköna!

Uppdatering 19.49
Nu har det blivit en ny soppa här. Min "Supersoppa" tog slut i lunchas så jag fick koka mig en ny.
Hade börjat tröttna på tomatsmaken så istället blev det en buljongsoppa men med samma grönsaker som tidigare. Blev gott men lite väl salt. Kryddade med lökpulver också.. gott gott.

Kvällsmat: Nya supersoppa och en skriva bröd (kunde inte motstå)
Mellanmål 3: Färsk ananas

tisdag, maj 23, 2006

Tisdag

Trött, trött, trött! Hur kan man blir så trött av att göra INGENTING?!
Kanske därför jag är trött?

Frukost: Två skivor dinkelbröd med en lättostskiva på varje + grönt te
Mellanmål 1: Päron
Lunch: "Supersoppa" + ett knäckebröd + ananas till efterätt
Mellanmål 2: Samma som frukost fast utan teet
Kvällsmat: "Supersoppa" + nybakat smarrigt bröd (som jag kom på inte var så nyttigt som det först lät... men åh så gott!!!)

Blivit en promenad till och hem ifrån brorsan som bor på andra sidan stan. Helt enkelt inte orkat att göra något mer... är helt slö!

Brödreceptet till den som blev sugen:

Mammas nyttiga bröd!
3 dl grahamsmjöl
3½ dl vetemjöl
3 dl fil el. naturell yoghurt
1/2 dl russin
3/4 dl sirap
1 tsk bikarbonat
1/2 dl lingonsylt
ev. linfrön
salt (oj! kom på att jag visst glömde det... men det var gott ändå)

Blanda ihop alla ingredienser. Lägg i limpform och grädda ca 40min i 200grader. Ska alltså INTE jäsas!

måndag, maj 22, 2006

Måndag

*Suck* Ingen promenad idag blev det... hade haft tid egentligen, men jag gjorde en massa annat istället. Ska se ifall jag orkar med ett pilatespass idag ändå.
Första dagen på min "soppdiet" idag. Har inte följt hur den ska vara och tänker inte göra det heller. Såhär har maten sett ut idag:

Frukost:
Fiberberikad havregrynsgröt, rivet äpple, kanel och lättmjölk
Mellanmål 1: Päron
Lunch: "Supersoppa" + en bit ananas till efterätt
Mellanmål 2: Päron
Kvällsmat: "Supersoppa" + två knäckemackor med kalkon
Mellanmål 3: Ananas

Kan förresten meddela att soppan, eller grytan kanske jag ska säga då jag gjort den rätt tjock istället, är god! Men jag känner ändå på mig att jag kommer att tröttna inom kort på den... Och helt plötsligt har jag kommit på massa mat jag vill ha istället! Köttbullar och potatismos låter himla lockande.... åååh! Nu blev jag hungring! *Suck*

Redovisning vecka 20

VECKANS SUMMERING:
  • Viktförändring: - 1,5 kg
      • Totalt: - 6 kg
  • Kärlekshandtagen: - 1 cm
      • Totalt: - 8 cm
  • Stegräkning:
      • Dagar över 10 000: 3 (6)
      • Flest antal steg på en dag: 13550 (24050)
      • Genomsnitt: 9400 steg/dag
  • Träningstillfällen:
      • Pilates: 1
      • Gymmet: 1
      • Långpromenader: 2
      • Totalt: 4 st (46 st)
SLUTSATS: Äntligen lite förändringar på vågen och måttbandet. Vet dock inte vad det beror på? Har inte motionerat så mycket som jag borde ändå... Kanske skött maten bättre? Nu är det bara att fortsätta i samma stil då *ler*

10.000 stegarna!

Cheri har fixat en så fin sida för oss "10.000 stegare" (alltså vi som försöker gå 10.000 steg per dag). Nu är motivationen på topp!! Tävlingsmänniskan inom mig har vaknat!

Besök oss 10.000 stegare HÄR.

söndag, maj 21, 2006

Träningsschema för veckan

Och så var det ju det här med träning som man ska hinna med också...
Ska försöka med någonting sånthär:

Måndag: Promenad + pilates
Tisdag: Långpromenad
Onsdag: Promenad + gymmet
Torsdag: Långpromenad
Fredag: Promenad + pilates
Lördag: Långpromenad
Söndag: Promenad + pilates

Nu gäller det bara att försöka hinna/orka med detta också...

Maten vecka 21

Ska köra en lite annorlunda vecka nu. Jag ska försöka mig på en "soppdiet".
Inte för att jag tycker att det är superbra med olika dieter utan mer för att få en liten kick och se ifall det verkligen fungerar.
Såhär ser receptet och schemat ut:

Supersoppa, ca 10 liter.

6 stora lökar
1 normalstort kålhuvud
4 morötter
1 selleristjälk
5 buljongtärningar (kött)
2 burkar konserverade tomater
2 gröna paprikor
2 påsar löksoppa (pulver)
soja, kryddor efter behag

Skär ner grönsakerna i en stor kastrull. Tillsätt vatten så att
grönsakerna täcks precis. Tillsätt soja om du vill.

När du sedan känner dig hungrig, ät så mycket du vill av soppan. Den
innehåller inga kalorier. Ju mer du äter av soppan desto mer går du ner ivikt.

  • Dag 1 Ät olika sorters frukter (ej banan) så mycket du vill. Melon gåroxå bra.Kalorimängden är så liten att om du håller dig till den här dieten så kan du gå ner upp till 1350 gram om dagen. Soppan får du äta så mycketdu vill av.
  • Dag 2 Olika sorters grönsaker (ev kokta) + så mycket soppa du vill.
    (Undvik ärtor och bönor)
  • Dag 3 Olika sorters frukter och grönsaker (ej banan och potatis). Soppa.
  • Dag 4 Ät 5-8 bananer och drick 5-8 glas lättmjölk. Soppa.
  • Dag 5 Ät 6 tomater och ca 280-340 gram nötkött. Drick 8 glas vatten underdagen. Soppa.
  • Dag 6 Ät så mycket nötkött du vill och olika sorters grönsaker. Soppa.
  • Dag 7 Ät råris och grönsaker, drick saft (sockerfri), te eller svart kaffe hela dagen.

Jag gjorde dock soppan såhär istället: Bryn lök, strimlad vitkål, "morotsmedaljoner" och hackad röd paprika. I med en buljontärning och krossade tomater med basilika. På med lite vatten. Klart! Smakade finfint! Men kan tänka mig att man tröttnar efter ett par dagar *ler* Jag gjorde inte mer än ca 2 liter så jag lär behöva göra en ny sats under veckan ifall jag fortfarande orkar med den.

Min stora fråga för tillfället är bra: Hur gör man med frukosten? Äta soppa???

Söndag

Blivit en promme idag i allafall och jag har läst klart min skolbok! Men har fortfarande inte skrivit någon recension än... ska börja strax.

Frukost: blev det ingen eftersom jag kom upp så sent
Lunch: Orientalisk wokad gryta (från igår... lika gott idag!)
Mellanmål 1: En banan + ett päron
Kvällsmat: Bakad potatis med tonfiskröra (tonfisk, lök, minifresch och kryddor)
Mellanmål 2: En kiwi

Imorgon är det väg- och mätningsdag... känns faktiskt som om vågen kan visa minus denna gången... *hoppas hoppas*

Lördag

Blev ingen motion förrutom en runda på stan idag. Hade tänkt att antingen ta en långpromenad eller göra ett pilatespass, men jag somnade med skolboken (igen!) så tiden försvann *suck*.

Frukost: Två solrosmackor + grönt te
Lunch: Orientalisk wokad gryta
Kvällsmat: Tacogratäng (kvar sen igår)
Mellanmål 1: Annanas

Imorgon MÅSTE jag läsa klart den här jäkla trista boken + skriva en recension av den och tre böcker (två stenciler) till! Lär inte hinna med någon motion imorgon som det ser ut nu. Jag ska nog vara glad ifall jag hinner äta ens...

fredag, maj 19, 2006

Fredag

Nej! Nu går det bara utför här iställe för nedför. Jag slarvar och har mig hela tiden. En mcFlurry med Smartis blev det idag under en runda på stan med en vän t.ex.

Frukost: En solrosmacka + grönt te
Lunch: Köttfärsås (nötfärs) + spaghetti (fullkorn)
Mellanmål 1: McFlurry (hmmm....)
Kvällsmat: Tacogratäng (med nötfärs, lätt Creme Fraiche + lätt philadelphiaost)
Mellanmål 2: Färsk annanas

Och inte har det blivit någon träning heller. Kan inte skylla på skolan nu då jag istället gick på stan med en kompis... nej, kanske är dags för det där pilatespasset som har blivit uppskjutet hela veckan?

Uppdatering 22.56
Blev faktiskt ett pilatespass! Tro det eller ej! Och för varje gång jag gör det känns det lättare. Härligt!

torsdag, maj 18, 2006

Torsdag

Från 9 fram till halv sju hade jag paus från pluggandet i totalt tre timmar, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Just nu är alltför mycket pluggande att stå i för att jag ska ha tid att träna någonting... vet att man inte borde ha ursäkter och sådär... men vad gör man när arbeterna står en till huvudet?

Maten idag blev såhär i allafall:

Frukost:
Solrosbröd + grönt te
Mellanmål 1: samma som frukost
Lunch: Nötköttswook
Mellanmål 2: samma som tidigare... igen
Kvällsmat: Kyckling och pastasallad med fetaost
Mellanmål 3: Lätt kladdkaka + en sked lättglas + en banan (Fyyy mig!!!)

onsdag, maj 17, 2006

Fruktsallad

Kommit fram till att denna bloggen är väldigt stel och tråkig då det knappast är några bilder alls i den. Därför passade jag på att öva mig på att fotografera och lägger ut en liten bild på min fruktsallad som blir sista målet för idag. Var sååå sugen på något smarrigt!
Så:

Mellanmål 3: Fruktsallad

Onsdag

Puh! Satt i skolan mellan 9 och 15.00 och skrev på grupparbete. Totalt kanske vi hade en timmes rast då vi fikade och pratade. Har inte hunnit motionera någonting än, men det lutar åt en tur till gymmet om en liten stund.

Frukost: En solrosmacka + en kopp grönt te
Mellanmål 1: En grov macka + en kopp kaffe med lättmjölk
Lunch: Kickis pasta och kasslersallad + en chibatta (kunde inte motstå)
Mellanmål 2: Några torkade aprikoser + en näve hasselnötter

Uppdatering 20.55

Kvällsmat: Kassler och potatisgratäng + tomat

Kom iväg på min "efterlängtade" gym-tur! Götta!

tisdag, maj 16, 2006

Tisdag

För mycket pluggande (plus att jag somnade med läxboken i handen) har gjort att det inte blivit så mycket motionerande idag. En liten snabbrunda på 30 minuter har varit det enda jag gjort... och min pilates som jag hade tänkt att göra får bli uppskjuten ytterligare en dag *suck*

Frukost: Två dinkelmackor + en kopp grönt te
Lunch: Spaghetti och köttfärsås + sallad + två knäckemackor
Mellanmål 1: Vindruvor
Mellanmål 2: En solrosmacka
Kvällsmat: Kickis kasslersallad + en knäckemacka
Mellanmål 3: Frukt med lättmjölk

måndag, maj 15, 2006

Måndag

Nu har nästan hela måndagen gått. Har hittills gått en liten promenad (gick hemmåt igen då det börjad regna) och en längre runda runt sjön. Planerna är att inom en timme lägga mig på golvet och göra ett pilatespss.
Maten har ett ut såhär:

Frukost: En kopp grönt te + två dinkelmackor med skinka
Lunch: Omelett med skinka, tomat och lite lättost
Mellanmål 1: Fruktsallad med jordgubbar, hallon, blåbär och banan
Kvällsmat: Tonfisksallad
Mellanmål 2: Vindruvor

Får jag bara gjort det där pilatespasset som väntar så kan jag se denna dagen som helt okej :-)

Uppdatering 22.37
Blev inget pilatespass *suck* En kompis ringde och vi tog en sväng i hennes nyköpta bil :-D Jag får försöka komma igång med pilatesen imorgon istället för nu måste jag krypa ner och läsa lite innan jag somnar.

Schema för vecka 20

Såhär ser veckan ut för min del... eller ja... jag hoppas på att jag kan hålla det någolunda i allafall.

Måndag
Lunch: Omelett
Kvällsmat: Tonfisksallad
Träning: Promenad + Pilates
Tisdag
Lunch: Köttfärssås + fullkornsspagetthi
Kvällsmat: Kasslersallad
Träning: Långpromenad
Onsdag

Lunch: Orientalisk gryta
Kvällsmat: Kycklingsallad
Träning: Promenad + Gymmet
Torsdag
Lunch: Soppa
Kvällsmat: Kassler och potatisgratäng
Träning: Promenad + Pilates
Fredag
Lunch: Kyckling och "fried rice"
Kvällsmat: Tacogratäng
Träning: Promenad + Pilates
Lördag
Lunch: Lasagne
Kvällsmat: Hemmagjorda hamburgare
Träning: Långpromenad
Söndag
Lunch: Korvstroganoff på lätt vis
Kvällsmat: Paj
Träning: Långpromenad

Vecka 19

VECKANS SUMMERING:
  • Viktförändring: + 0,5 kg
      • Totalt: - 4,5 kg
  • Kärlekshandtagen: +- 0 cm
      • Totalt: - 7 cm
  • Stegräkning:
      • Dagar över 10 000: 6
      • Flest antal steg på en dag: 23000 (24050)
      • Genomsnitt: 12500 steg/dag
  • Träningstillfällen:
      • Pilates: 0
      • Gymmet: 0
      • Långpromenader: 4
      • Totalt: 4 st (42 st)
SLUTSATS: *suck* Det här går visst bara utför. Känns som om jag förlorat en del av motivationen. Men jag får väl vara glad att det inte är mer än ett halvkilo pluss så dåligt jag har skött maten denna veckan. Inget smasknade och snaskande denna veckan! Inte ett dugg! Go, go go!

söndag, maj 14, 2006

Syndarvecka

Imorgon är det redovisningsdag.. vägning och mätning står på schemat. Ser inte fram emot det alls! Kan med 99% säkerhet säga att jag både har gått upp i vikt och i midjemått. Skit! Men jag får skylla mig själv. Jag har verkligen inte alls skött mig denna veckan... varken i matväg eller motionsväg. Nej! Nu ska ändrig ske! MÅSTE ske!

Jag har härmat Cheri och Mamalicious och gjort en modell av min kropp på nätet... Hmm kan säga att det inte är det minsta lik! Men ifall man ska tro detta program där man lägger in längd, vikt och kroppsmodell så ser min kropp ut såhär

Men det känns som om de har missat ett antal kilon på bilderna... typ det där som hänger över troskanten och de där låren som bullrar upp. Hihi dessutom tycker jag nästan att kroppen ser snyggast ut i nuläget om man ska tro bilderna. Men det är ju någont sådant som mitt mål är och så ser jag INTE ut än.

torsdag, maj 11, 2006

En liten latis...

Igår fuskade jag en hel del. Började med att jag åt grillad kyckling med potatissallad (light iförsig med 8.5% fett) till kvällsmat och fortsatte sedan med dipp, morotsstavar och chips på kvällen innan vi gick ut och dansade. Blev ju en del rörande på sig på kvällen i allafall.

Idag startade jag dagen med en kopp grönt te, varefter jag försökte ta en promenad. Promenaden slutade efter en knapp kilometer då det värkte så enormt i mina smalben så jag var tvungen att vända hemmåt.

Blev fiskgratäng till middag och efteråt kom jag iväg på min promenad. Gjorde lite ont i början men det mjuknade efter hand. Bakade dinkelbröd på kvällen och åt några mackor tillsammans med en kopp grönt te igen.

Nu sitter jag här och latar mig, än en gång! Funderar på att göra ett pilatespass eftersom jag inte har gjort något denna veckan än. Får se ifall jag snart får tummen ur och drar mig ner på golvet.

tisdag, maj 09, 2006

Veckostarten

Två dagar har gått i denna veckan och jag har väl skött mig skapligt.
Okej mat igår med kyckling med chilisting + ris och dinkelbröd. Gick en promenad med en kompis i det fina vädret på kvällen. Slutade dock med att vi satte oss på piren och tog en drink (eller ja.. två). Mysigt var det i allafall... se solnedgången gå ner sådär, kändes som om vi var i utlandet.

Idag blev det köttfärsås (med massa morötter i) + spagetthi och paj som jag hade kvar sen helgen. Hade tänkt att ta en promenad runt sjön och göra ett pilatespass men slutade med att jag gick en vända på stan istället. Ingen pilates blev det men lite småövningar gjorde jag istället. Ska lägga mig och göra 100 situps nu innan jag ska sov och vila upp mig inför morgondagen.

Planerna imorgon är att ta en långpromenad, ligga i stadsparken och sola/läsa, göra ett pilatespass och kanske baka mer dinkelbröd (om jag hinner) innan jag och Malin går ut och skumpar rumpan på kåren. Men som vanligt kan ju alltid planerna ändras.
Natti natti!

måndag, maj 08, 2006

Mat- och träningsschema för vecka 19

Sådär. Då var mat- och träningsschemat färdigt. Får se ifall jag lyckas hålla det denna veckan...

Måndag
Lunch: Kyckling med chilisting + ris
Kvällsmat: Paj
Träning: Pilates
Tisdag
Lunch: Köttfärssås + fullkornsspagetthi
Kvällsmat: Omelett med skina och tomat
Träning: Långpromenad
Onsdag

Lunch: Lasagne
Kvällsmat: Tonfisksallad
Träning: Gymmet
Torsdag
Lunch: Fiskgratäng
Kvällsmat: Tacosallad
Träning: Långpromenad
Fredag
Lunch: Orientalisk gryta
Kvällsmat: Kassler och potatislåda
Träning: Pilates
Lördag
Lunch: Lasagne
Kvällsmat: Kebabsallad
Träning: Långpromenad
Söndag
Lunch: Korvstroganoff på lätt vis
Kvällsmat: Kasslersallad
Träning: Pilates