torsdag, november 09, 2006

En undring...

Hur får man tiden att räcka till??

Hur gör man för att samtidigt som man skriver C-uppsats/Examensarbete få tid till att träna, laga mat, få ordning på hemmet, umgås med vänner och pojkvän samt att rå om sig själv och pyssla?
Jag vet att jag inte borde vara stressad för arbetet redan... det ska ju inte vara klart förrän vecka 2 men jag är redan småstressad och låter träningen komma i andra hand. Inte undra på att man aldrig går ner något mer.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om du vill ha ett litet tips så kan jag rekomendera att ta en promenad tidigt på morgonen innan frukosten. Då är kroppen rätt tom på kolhydrater och tar av kroppens reserver plus att friskluft på morgonen får hjärnan att vakna :) jag är mycket mer skarptänkt när jag får friskluft från morgonen. Testa!?

Jessica sa...

Det ska absolut prövas! Tackar!

Mi sa...

Inte kul för dig att du är stressad, men själv blir jag nostalgisk och längtar tillbaka till universitetstiden när jag ser din bild. :)

Lycka till med skrivandet, tränandet och ätandet! (Läser din blogg varje dag även om jag själv inte har skrivit på länge.)

Jessica sa...

Tack mea! Hihi du kan gärna få komma och hjälpa till om du blir sugen :-D

Har satt din blogg under uppsikt så jag går ser när du uppdaterar. :-)

Hoppas att din mage mår fint och växer och att du också mår prima!
Kramar!

Elca sa...

Det tips jag kan ge är väl fasta tider, fasta tider, fasta tider. Så gott det går. Bestäm dig för under vilka tider du ska skriva och äta och träna och håll dig till dem så gott det går.

Själv var jag dock ganska kass på att följa de råden. Men jag jobbade parallellt med c- och d-uppsats också så jag hade det att passa mig efter också. Tipset att träna på morgonen är för övrigt jättebra, det rensar huvudet. Och kom ihåg att skrivandet är en ständig tankeprocess och att det kan vara bra att alltid ha ett kollegieblock till hands ifall du vaknar upp mitt i natten och kommer på nåt tokbra:)

Anonym sa...

Jag håller med Elca helt och hållet. När jag skrev både C- och D-uppsats satte vi upp fasta tider, precis som ett jobb då vi satt och sedan hade vi lediga kvällar och helger. Vi satt ofta 9 till 15 eller 16 och sedan hade vi träningskläder med och gick iväg och tränade en timme efteråt. Då är man hemma vid 18 och kan laga mat och ha 3-4 timmar för att pyssla och ta hand om sig själv på kvällen. Det är en vanesak, men att skriva upp grejer och planera in alla tider i kalender gör det lite svårare att hoppa över. Sen måste man verkligen hålla de fasta tiderna, inget mer plugg på kvällen när man varit duktig på dagen. =)