Lätta limpan med russin och nötter
- 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
- 6 dl dinkelmjöl
- 1/2 dl solroskärnor
- 1/2 dl krossat linfrö
- 1 dl sultanrussin
- 1 dl hackade hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 2 nypor flingsalt
- 4 dl mild lättyoghurt
- 1 rivet rött äpple
- 2 msk flytande honung
- 1 msk olivolja
Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och oljan. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.
Källa: nLife.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar