onsdag, november 22, 2006

I behov av en nystart!

Jag behöver ändra mitt kocept och tänka om lite.
Något som ger mig motivationen tillbaka.
Kanske man skulle börja räkna points?
Vad har ni för erfarenhet av det?
Måste man köpa massa dyra böcker för att läsa om det och följa alla VVs recept? Eller kan man klara det ändå? Hittade att man kunde räkna ut antal points t.ex. här men är det så exakt?

Hjälp och suck och stön! Nu tror jag att sängen börjar kalla på mig.

7 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag är med i Vikt Väktarna och att räkna points fungerar mycket bra för mig. Gissar att du nog ska (enligt VV) äta runt 18 points/dag. Om du motionerar kan du tjäna ihop 12 points per vecka extra (ca 3x60min powerwalk eller annat liknande). Jag testade pointsräknaren och den fungerade, den ska jag använda!
Lycka till om detta känns som din grej. Förresten så kan man äta vilken mat som helst, man får bra tips osv op möten tycker jag.

Theresia sa...

Men sötnos... Du har ju gått ner 10 kg!! fatta att det är duktigt!! Du är på en platå nu ett tag innan kroppen hajar vad du vill. kommer ordna sig. testa att gå på aerobic en gång i veckan eller nåt annat svettigt... syns imorn. kram å puss

Elca sa...

Jag håller med theresia jag. Och annars så tror jag att enda skillnaden du skulle göra om du började räkna points nu, är att helt enkelt börja räkna på det du redan äter. Sett till vad du brukar skriva om vad du äter, that is. Det mesta av den maten fungerar klockers med viktväktarna också, och jag skulle anta att du håller dig inom ramarna.

Annars kan jag väl säga att för sisådär fyra-fem år sedan gick jag ner 17 kg genom att räkna points, så då fungerade det för mig. Det gör det dock inte nu, men det är det å andra sidan inga andra grejjer som gör heller... Jag är ju bara konstig.

Anonym sa...

Oj, jag har läst din blogg länge nu och jag trodde att du räknade points redan?! :D haha.. jag är tydligen inte så uppmärksam.

Men ja, att räkna points hjälper verkligen och brukar ge mig den motivation jag behöver!

den där pointskalkylatorn verkar stämma ganska bra iaf.. men vissa livsmedel är det ju 0 points i.. exempelvis vissa grönsaker och frukter, så det kan ju vara bra om du köper Butiksguiden. Den kostar bara 100-200 kronor nånting tror jag.. det gjorde den i alla fall när jag köpte den. :) annars finns det ett Ät&Njut program till datorn som är superbra!! då slipper man alla böcker och så!

Malin sa...

Trist att motivationen tryter, men jag tror som de andra skrivit att du nog befinner dig på en platå och det kommer ge med sig när kroppen är redo för det.
Du har väl inte så mycket kvar till målvikt heller?
Det går ju trögare ju närmre målet du är - 10kg är ju kanonbra det!
Klappa dig själv på axeln för väl utfört arbete.
Du är så otroligt duktig!

Jag har oxå funderat i de banorna med points om jag tycker att det går alldeles för trögt för mig.
Jag har cd-skiva, en massa material, butiksguide, pointsräknare o kokbok så jag är ju förberedd.
Haken är att jag tycker att man blir alltför låst, men å andra sidan så han man ju koll på vad man stoppar i sig.
Jaja, hoppas du hittar tillbaka till din fighting spirit! Kram

Anonym sa...

Hej gumman!

Jag tror inte du behöver ändra ditt matkoncept, det är ju jättebra och strikt allaredan. Det jag tror du behöver göra nu är att lägga till mer träning, framförallt mer konditionsträning. Nu är du redan slank och då är det träningen som gör skillnaden för kroppsformen, inte maten. Så har det varit för mig iaf.
Vi får öka på löpningen och crosstrainingen i våra pass helt enkelt!

Anonym sa...

Jag har viktväktad sen 2 oktober nu och hitills har det gått fantastiskt bra. Jag är månadsmedlem och har tillgång till deras online saker (haha, passar en datanörd som mig perfekt). Jag tycker du verkar göra det fantastiskt bra. Om det du gjort so far har funkat, varför ändra koncept? Fortsätt kämpa på :)