lördag, november 25, 2006

Orientalisk wokad gryta

Orientalisk wokad gryta
2 port.
  • 150 g griskött av skinka el. bog
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitkål, ca 150 g
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm ingefära
  • 1 krm vitlökssalt
  • ½ buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • ½ dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk soja
  • (1 äpple -helst rött)
  • 2 tsk vetemjöl + vatten
  • 1/4 paprika till garnering

1. Skär köttet i strimlor
2. Skala och skär löken i tärningar eller skivor
3. Strimla vitkålen
4. Fräs curryn i 1 msk margarin i en stekpanna (el. gryta)
5. Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt fräsa ca. 1 min
6. Lägg köttet i stekpannan
7. Tillsätt salt och kryddor. Rör om
8. Tillsätt buljongtärning, vatten, lätt creme fraiche och soja
9. Låt grytan koka ca 15 min. Rör om då och då
(10. Dela äpplet, kärna ur det och skär det i tärningar)
11. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning
(12. Tillsätt äppeltärningarna)
13. Låt grytan koka 3-5 min
14. Skär paprikan i strimlor och strö över.
15. Servera till kokt fk. ris och sallad eller stekpannebröd
Källa: Hemkunskapsboken


Inga kommentarer: