Idag passade jag på att fylla upp frysen genom att bland annat göra pajjer.
Blev åtta stycken portionspajer med två olika smaker.
I fyra var det spenat, fetaost och skinka och i de andra fyra var det ost- och skinkpaj.
Pajdeg
(räckte till fyra små pajer)
4 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
2 msk krossade linfrön
0,5 dl rapsolja
250 g kesella lätt (1%)
1 ägg
Blanda ihop allt, ägget sist. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Tryck eller kavla ut till pajformarna och nagga. Förgrädda ca 10 minuter i 250 grader.
Spenat, fetaost och skinka
400 g lättstuvad spenat
150 g fetaost i tärningar (10%)
150 g skinka
2 dl matlagningsgrädde eller mjölk (jag använde lättmjölk)
2 dl grovriven ost (17%)
2 ägg
peppar och salt
Varva spenat, fetaosten och skinkan i pajskalet. Vispa ihop resterande ingredienser till stanningen. Häll över och grädda på 175 grader ca 30-40 minuter.
Skinka och ost
300 g skinka
en liten purjolök
2 dl matlagningsgrädde eller mjölk (jag använde lättmjölk)
2 dl grovriven ost (17%)
2 ägg
peppar och salt
Skär skinkan och purjolöken och bryn ihop det i stekpannan i lite olja. Häll i pajskalet. Vispa ihop resten av ingredienserna till stanningen och häll över fyllningen. Grädda ca 20 minuter i 250 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Åh vad sugen jag blir på paj nu! Vad bra tat du lagt ut recept, jag ska testa någon dag.
att, skulle det förstås stå!
ååh va gott det såg ut :)
Skicka en kommentar